Foto: LETA

Decembra beigās Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu atļaut OÜ "MM Grupp" caur holdingkopāniju OÜ "UP Invest" iegūt izšķirošu ietekmi pār SIA "LETA", portālu "Delfi" informēja KP.

KP 23. decembrī pieņemtajā lēmumā secina, ka darījuma rezultātā netiks nodarīts kaitējums konkurencei.

OÜ "MM Grupp" ir bijusī ziņu aģentūras BNS īpašniece. 2015.gada 31.augustā SIA "BNS-Latvija" un SIA "Mediju Monitorings" tika pārdotas citam Igaunijas uzņēmumam, OÜ "AMP Investeeringud", tāpēc apvienošanās dalībnieki vairs nav konkurenti ziņu aģentūru pakalpojumu tirgū.

Tāpat KP secināja, ka SIA "LETA" piederošais maksas interneta ziņu portāls "nozare.lv" nerada būtisku konkurences spiedienu uz OÜ "MM Grupp" piederošajiem bezmaksas interneta ziņu portāliem "tvnet.lv", "apollo.lv", "financenet.lv", "sejas.lv" un "spoki.lv".

Apvienošanās, kā uzskata KP, būtiski neietekmēs arī Latvijas ziņu portālu darbību kopumā, jo tie varēšot turpināt iegādāties ziņas no konkurējošām ziņu aģentūrām SIA "LETA" un SIA "Latvian News Service" (iepriekšējais nosaukumus – SIA "BNS-Latvija") un iepirkt ziņas no citu valstu ziņu aģentūrām, piemēram, "Reuters" un "Agence-France-Presse".

Kopumā OÜ "MM Grupp" visās trīs Baltijas valstīs kontrolē 34 uzņēmumus. 13 no šiem uzņēmumiem ir saistīti ar farmaceitisko izstrādājumu tirdzniecību, bet 12 – ar plašsaziņas līdzekļu tirgiem (ziņu aģentūras, interneta portāli, laikraksti u.c.). Pārējie uzņēmumi darbojas dažādos tirgos.

Ziņots, ka pērnā gada vasaras darījumi ar Latvijas ziņu aģentūrām LETA un BNS plašākai sabiedrībai, iespējams, neizsauca pastiprinātu interesi, paliekot vien mediju nozares "iekšējās šūmēšanās" līmenī, taču veids, kādā tika formēta liela panbaltiska mediju impērija, rosināja citiem nozares spēlētājiem un ekspertiem paust bažas par "masku balles" paņēmieniem, lai, visticamāk, izvairītos no konkurences uzraugu sodiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!