Foto: LETA

Izsolē piektdien izdevies pārdot telpas Krišjāņa Barona ielā 3, Rīgā, portālam "Delfi" pavēstīja Privatizācijas aģentūras (PA) pārstāvis Guntis Kārkliņš.

Izsolē bija pieteicies viens pretendents, kurš nekustamo īpašumu iegādāsies par nosolīto cenu - 680 tūkstošiem eiro.

Īpašumu veido neapdzīvojamo telpu grupa 583,7 kvadrātmetru platībā, domājamās daļas no dzīvojamās mājas kopīpašumā esošās daļas, noliktavas, viena dzīvokļa mājas un no zemes gabala ar kopējo platību 0,08 hektāri.

"Telpas atrodas vēsturiskā sešstāvu ēkā Rīgas centrā, Krišjāņa Barona un Elizabetes ielas stūrī un aizņem visu otro stāvu. Sešas no ietilpstošajām telpām, izbūvējot koka konstrukcijas, sadalītas divos līmeņos, tādējādi otrajā līmenī izveidojot vēl sešas telpas ar kopējo platību 109,3 kvadrātmetri," klāsta PA.

Divas no sadalītajām telpām pārveidotas par seifiem ar biezām metāla durvīm. Daļai no telpām ir atsevišķa ieeja tikai no vienas no ēkā izvietotajām kāpņu telpām, kas ir funkcionāli nodalāmas no pārējās daļas un var tikt izmantotas kā patstāvīgs nomas objekts. Tādējādi kopējo objekta platību iespējams sadalīt divos patstāvīgos nomas objektos, attiecīgi 372,4 kvadrātmetru un 102 kvadrātmetru platībā, min PA.

"Labākais telpu izmantošanas veids ir prestižas un ekskluzīvas reprezentācijas un biroja telpas Rīgas centrā," rosina PA.

Plānots, ka pirkuma maksa tiks veikta piecu gadu laikā. Izsoles rezultāti vēl jāapstiprina PA valdei.

Pirms pārcelšanās uz jauno Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) ēku Krišjāņa Baronā ielā 3 atradās LNB Mākslas un mūzikas centra audiovizuālā un Alfrēda Kalniņa mūzikas lasītava.

Tikmēr LNB bijusī galvenā ēka Krišjāņa Barona ielā 14 arvien nav pārdota - uz pēdējo izsoli februāra sākumā nebija pieteicies neviens pretendents. VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) noteiktā izsoles sākumcena bija 3,098 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!