Foto: DELFI

Mobilo sakaru operators "Bite Latvija" pērn strādāja ar 68,2 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 12% vairāk, salīdzinot gadu iepriekš, žurnālistiem ceturtdien virtuālajā preses konferencē pastāstīja "Bite Latvija" valdes priekšsēdētājs Freds Renčaks.

Viņš norādīja, ka uzņēmuma apgrozījuma pieaugums pērn ir vērtējams kā labs rezultāts un tas ir sasniegts pateicoties vairākiem faktoriem, tostarp klientu skaita pieaugumam - "Bite Latvija" pērn bija 534 tūkstoši klientu, kas ir par 6% vairāk nekā gadu iepriekš. Tāpat uzņēmuma apgrozījuma pieaugumu veicināja datu pārraides pieaugums.

Vienlaikus viņš piebilda, ka uzņēmuma EBIDTA, kas ir peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas, pērn bija 14,6 miljoni eiro, kas ir par 22,7% vairāk nekā gadu iepriekš.

Viņš pastāstīja, ka šogad uzņēmums strādās pie piektās paaudzes jeb 5G mobilo sakaru tīkla testēšanas, taču tā kā Eiropā patlaban nav pieejamas tam piemērotas frekvences, 5G varētu parādīties tikai ap 2022. gadu. Tāpat "Bite Latvija" strādā arī pie jaunām mobilajām lietotnēm.

2014. gadā "Bite Latvija" apgrozījums bija 60,8 miljoni eiro.

Jau vēstīts, ka "Bite Latvija" māteskompāniju "Bite Finance International BV" grasās iegādāties ASV investīciju fonds "Providence Equity Partners". Pērn 24. decembrī "Providence Equity Partners" sāka vienošanās procesu par " Bite Finance International BV" pārņemšanu no "Mid Europa Partners". Darījumu paredzēts pabeigt šā gada pirmajā ceturksnī, taču tā summa patlaban netiek atklāta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!