Foto: F64
Taksometru biznesā cīņa notiek ne tikai par izdevīgākajām un labākajām apkalpošanas vietām, bet arī par klientu datiem. Sadarbības partneri esot bez atļaujas izmantojuši taksometru pakalpojuma sniedzēja “Taxify” klientu datus, ceturtdien vēstī laikraksts “Diena”.

“Taxify” Latvijas reģionālais vadītājs Juris Krūmiņš laikrakstam stāstījis, ka viņu bijušais sadarbības partneris SIA “Joker” pārkāpis abu noslēgto līgumu un nozadzis uzņēmuma klientu datubāzē esošo informāciju. Kā vēstī laikraksts, tagad “Joker” aktīvi reklamē uzņēmuma “FlyTaxi” pakalpojumus.

“Joker bija viens no mūsu daudzajiem sadarbības partneriem. Viņi nodrošināja taksometru pakalpojumus mūsu klientiem, mēs savukārt nodrošinājām, ka viņiem būs šie klienti, kas izmanto mūsu aplikāciju,” situāciju skaidrojis Krūmiņš. “Taxify” pārstāvis atklājis, ka vēlāk izrādījies, ka uzņēmums izmantojis “Taxify” klientu datus.

“Uzzinājām tikai tad, kad cilvēki sāka teikt, ka izmanto “Taxify”, lai izsauktu taksometru, bet vadītāji viņiem dala citas aplikācijas bukletus. Vēlāk uz cilvēku numuriem tika nosūtītas arī sms ar reklāmu,” stāstījis Krūmiņš.

“Joker” grāmatvede laikrakstam to noliegusi un apgalvojusi, ka īsziņas saņēmuši tikai tie cilvēki, kas jau iepriekš bijuši viņu klienti. Uzņēmuma pārstāve apstiprina, ka sadarbība ar “Taxify” bijusi, bet pērnā decembra sākumā tā pārtrūkusi. Plašāk situāciju viņa laikrakstam komentēt atteikusies.

Krūmiņš laikrakstam gan atzinis, ka pie šāda notikumu pavērsiena daļēji vainīgi arī paši, jo sākumā sistēma nav bijusi pilnīgi izstrādāta. “Vadītāji, lai sazinātos, varēja redzēt klienta datus – vārdu, uzvārdu, e-pastu un telefona numuru. Šie dati bija pieejami arī pēc brauciena. Mēs jau nebijām gaidījuši, ka notiks kas tāds, jo līgumā bija atrunāts, ka nedrīkst lietot mūsu datubāzē esošo informāciju,” stāstījis Krūmiņš, piemetinot, ka pēc starpgadījuma veikti programmatūras uzlabojumi. Pēc viņa teiktā tagad taksometru šoferi klientu datus redz vien brauciena laikā, pēc tam pieeja tiem ir liegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!