Televīzijas kanāla "TV5" slēgšana "savā ziņā" ir bijusi arī Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) kļūda, trešdien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā atzina NEPLP priekšsēdētāja Aija Dulevska.

Viņa skaidroja, ka tā bijusi NEPLP kļūda, ka padome nav piedāvājusi alternatīvu risinājumu Kultūras ministrijai attiecībā uz to, kādā veidā risināt krievu valodā Latvijā ražotu satura piedāvāšanu Latvijas sabiedrībai. "Apzinos šo kļūdu un uzņemos atbildību," izteicās Dulevska.

Jau ziņots, ka finansiālu apsvērumu dēļ "MTG TV Latvia" pieņēmusi lēmumu pārtraukt kanāla "TV5" darbību.

Kā vēsta uzņēmumā, "TV5" līdz šim bija viens no nedaudzajiem televīzijas kanāliem Latvijā, kas veidoja informatīvo saturu krievu valodā, taču krievu valodā raidošo kanālu tirgus ir ļoti piesātināts un Latvijā ražota satura izmaksas ir augstas, tāpēc, konkurējot ar retranslēto televīzijas saturu un nesaņemot nekādu atbalstu nacionālā satura veidošanai krievu valodā, "TV5" jau ilgāku laiku strādā ar ievērojamiem zaudējumiem.

"Lai mazinātu AS "Latvijas Neatkarīgā televīzija" zaudējumus, šis lēmums bija jāpieņem," iepriekš sacīja "MTG TV Latvia" vadītāja Baiba Zūzena.

AS "Latvijas Neatkarīgā televīzija", kam pieder kanāli "LNT", "TV5" un "Kanāls 2", strādā ar zaudējumiem kopš 2009.gada.

2013.gadā uzņēmums apgrozīja 8,167 miljonus eiro, bet strādāja ar 2,745 miljonu eiro zaudējumiem. 2014.gadā uzņēmums apgrozīja 8,478 miljonus eiro, bet sasniedza 1,701 miljona eiro zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!