Foto: Shutterstock
Medicīnas iestāžu alianses "Medicīnas tūrisma centra Baltic Care" 14 klīnikās pērn ir apkalpoti 8868 ārvalstu pacienti, kas ir par 10,5% vairāk nekā pirms gada. Savukārt pakalpojumu kopējā summa bijusi 1,346 miljoni eiro, kas savukārt ir 6,5% palielinājums salīdzinājumā ar 2014. gadu.

Kā informēja alianses valdes loceklis un "Veselības centra 4" valdes priekšsēdētājs Māris Rēvalds, mērķa tirgi, no kuriem Latvijā medicīnas pakalpojumus ierodas saņemt ārvalstu pacienti, ir Krievija, Ukraina, Baltkrievija, Skandināvijas valstis, Lielbritānija, Īrija, Vācija, Lietuva un Igaunija.

Pieprasītākie pakalpojumi ir veselības pārbaudes, speciālistu konsultācijas un diagnostika, fleboloģija, neauglības ārstēšana, traumatoloģija un ortopēdija, plastikas ķirurģija un dermatoloģija, stomatoloģija un oftalmoloģija.

Vidēji viens ārvalstu pacients savas uzturēšanās laikā Rīgā papildus speciālista konsultācijai veic arī izmeklējumus.

Kā akcentēja Rēvalds, lielāko pienesumu klīnikām devuši medicīnas tūristi no Krievijas.

"Kamēr kopējais tūristu skaits no Krievijas 2015. gadā samazinājās par 31%, mūsu klīnikās apkalpoto Krievijas pacientu skaits pieauga par 10%. NVS valstu, tajā skaitā Krievijas, iedzīvotāji novērtē caurskatāmo pakalpojumu cenu politiku Latvijā cenas ir publiski pieejamas, tās ir vienādas kā Latvijas iedzīvotājiem, tā ārvalstniekiem. Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, aptuveni puse ārvalstu pacientu Latvijā ierodas no Rietumeiropas un Skandināvijas valstīm, otra puse no NVS valstīm,'' sacīja Rēvalds.

Lielākā daļa pacientu par labu izvēlei Latvijā norāda ērto satiksmi ar Rīgu, drošo vidi un mūsdienīgās medicīnas pakalpojumu iespējas par cenām, kas trīs līdz septiņas reizes ir zemākas salīdzinājumā ar Rietumeiropas, Skandināvijas un arī Krievijas galvaspilsētu cenām.

"Attīstot medicīnas pakalpojumu eksportu ieviešot jaunākās medicīnas tehnoloģijas un medicīnas iestāžu starptautiskas kvalitātes vadības sistēmas, kā arī paaugstinot pacientu apkalpošanas līmeni, ieguvēji ir Latvijas iedzīvotāji. Otra būtiska lieta ir mūsu speciālistu ieinteresētība palikt strādāt Latvijā," atzina Rēvalds.

"Medicīnas tūrisma centrs ''Baltic Care" ir dibināts 2009. gadā. Projektā apvienojušies vadošie medicīnas nozaru līderi Latvijā un šobrīd aktīvākie ir SIA "Veselības centrs 4" filiāles "Baltijas Vēnu klīnika" un "Dermatoloģijas klīnika", SIA "Plastikas ķirurģijas klīnika", SIA "Medicīnas sabiedrība "ARS"" un filiāle "ARS Diagnostikas klīnika'', SIA "Gremošanas slimību centrs "Gastro"", SIA "Klīnika EGV", SIA "Valtera protēžu laboratorija", SIA "Latvijas Amerikas Acu centrs", SIA "Capital Clinic Riga", SIA "ORTO klīnika", VSIA "Bērnu klīniskā universitātes slimnīca", SIA "iVF Riga klīnika" un SIA "RubenHair Baltika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!