Neatkarīgi no tā, vai patiesais lidsabiedrības "airBaltic" Ralfs Dīters Montāgs-Girmess vai aiz viņa slēpjas kāds cits, galvenais ir rezultāts un tas, ka kopīgiem spēkiem uzņēmuma darbība ir nostabilizēta, intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" teica premjerministrs Māris Kučinskis.

Viņš gan uzsvēra, ka bažām, ka aiz Montāga-Girmesa slēpjas kādi "mūsu bāleliņi", neesot pamata.

Runa varot būt par kādu investīciju kompāniju, ko piesaistījis Montāgs-Girmess, un tādējādi viņš panācis rezultātu.

Savukārt tagad esot īstais brīdis, lai "airBaltic" nostabilizētu vēl labāk un atrastu stratēģisko investoru, uzskata premjers.

Kā vēstīts, pastāv aizdomas, ka Montāgs-Girmess tomēr varētu nebūt īstais nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" investors, pirmdien vēstīja laikraksts "Dienas Bizness". Izdevums ziņoja, ka šādam apgalvojumam par pamatu ir vairāku avotu norādes uz iespējamajām shēmām gan "airBaltic" investora piesaistē, gan jauno lidmašīnu iegādes darījumā.

Laikraksta avoti pieļāvuši, ka Montāgs-Girmess varētu būt atradis kādu citu kompāniju, kam būt par izkārtni.

Kā viens no reālākajiem investīciju avotiem laikrakstam tika minēta dāņu aviācijas līzinga kompānija "Nordic Aviation Capital" (NAC), kurai "airBaltic" esot bijusi parādā vairāk nekā desmit miljonus eiro par tās flotē ietilpstošo 12 "Bombardier Q400 NextGen" lidaparātu līzingu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!