Foto: F64

Lidsabiedrības "airBaltic" akcionāru sanāksmē pirmdien pieņemts lēmums atbalstīt uzņēmuma pamatkapitāla palielināšanu par 131 152 036 akcijām, katras akcijas nominālajai vērtībai veidojot 1 eiro, informē aviokompānijas pārstāvis Jānis Vanags.

Tādējādi uzņēmuma pamatkapitāls sasniedz 256 472 824 eiro, kas veidots no 256 472 824 akcijām.

Pēc pamatkapitāla palielināšanas Latvijas valstij pieder 80% "airBaltic" akciju, bet jaunajam investoram SIA "Aircraft Leasing 1", kas pilnībā pieder privātajam investoram Ralfam-Dīteram Montāgam-Girmesam, piederēs aptuveni 20%.

Akcionāru sanāksmē apstiprināti arī jaunie "airBaltic" statūti, kuros atspoguļots palielinātais pamatkapitāls, un izraudzīta jauna padome četru locekļu sastāvā. Jauno padomi veidos iepriekšējie trīs padomes locekļi – Nikolajs Sigurds Bulmanis, Kaspars Briškens un Kaspars Āboliņš – un ceturtais valdes loceklis – Ralfs-Dīters Montāgs-Girmess.

Pamatkapitāla palielināšana ir paredzēta "airBaltic" stiprināšanai, lai aviokompānija spētu atjaunot savu floti un veiksmīgi īstenot biznesa plānu "Horizon 2021".

Kā vēstīts, investora Montāga-Girmesa ieguldījums uzņēmumā ir 52 miljoni eiro, bet 80 miljonus ieguldījusi Latvijas valsts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!