Foto: DELFI
Zivju pārstrādes uzņēmums "Brīvais vilnis" par kompānijas produkciju no sadarbības partneriem Ķīnā ir saņēmis pozitīvas atsauksmes, atzina kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris.

Taču tā kā "Brīvā viļņa" produkcija ietilpst kvalitatīvajā segmentā un maksā dārgāk, realizācija notiek lēnāk, un partneri ar jauniem pasūtījumiem nesteidzas. "Pirmais konteiners ir iztirgots, es domāju, ka mēs aizsūtīsim arī otro, bet viņi nesteidzas [ar pasūtījumiem] tāpēc, ka mums pašiem bija tāda nostādne, ka mēs kā kvalitatīvākais un dārgākais segments nesteidzamies dempingot, bet turam pietiekoši augstu cenu," sacīja Babris.

"Brīvais vilnis" ir aizsūtījis produkciju arī uz Honkongu.

Pēc viņa teiktā, ar laiku attiecīgajā reģionā eksporta apmērus iecerēts kāpināt. "Lēnām strādājam, tā kā es domāju, ka eksports šajā reģionā palielināsies," teica Babris.

Jau vēstīts, ka "Brīvais vilnis" pērn sāka eksportēt produkciju uz Ķīnu. Aizvadītajā gadā kompānija uz Ķīnu eksportēja 20 tonnas konservu un 2016.gadā turp plāno nogādāt 150-200 tonnas konservu.

Tāpat ziņots, ka "Brīvais vilnis" 2015.gadā strādāja ar auditēto apgrozījumu 7,204 miljonu eiro apmērā, kas ir par 43,6% mazāk nekā 2014.gadā, savukārt uzņēmuma zaudējumi bija 760,6 tūkstoši eiro pretēji peļņai gadu iepriekš.

"Brīvais vilnis" akcijas kotē "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā. Kompānijas lielākie īpašnieki pastarpināti ir Latvijas uzņēmēji brāļi Valērijs Belokoņs un Vilorijs Belokoņs, kuru īpašumā ir vairāk nekā 90% "Brīvā viļņa" akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!