Foto: LETA

Starptautiskās lidostas "Rīga" akcionāru sapulcē pirmdien paredzēts lemt, vai apstiprināt uzņēmuma padomes lēmumu atsaukt no kompānijas valdes tās priekšsēdētāju Andri Liepiņu un valdes locekli Ilmāru Upenieku, pauda Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra vietniece un lidostas kapitāldaļu turētāja Džineta Innusa.

Viņa norādīja, ka šis lēmums ir uzņēmuma padomes kompetencē, vienlaikus paužot cerību, ka lidostas padome būs sagatavojusi tādus lēmumus, kurus akcionārs varēs apstiprināt.

Jau rakstīts, ka lidostas "Rīga" padome, izvērtējot uzņēmuma audita ziņojumu, nolēmusi atsaukt no kompānijas valdes tās priekšsēdētāju Liepiņu un valdes locekli - Upenieku.

Lēmums stāsies spēkā, kad to apstiprinās uzņēmuma akcionāru sapulcē. Vienlaikus lidostas padome, lai nodrošinātu pilnvērtīgu uzņēmuma valdes darbu, rosina akcionāru iecelt par pagaidu valdes locekli līdzšinējo lidostas "Rīga" Komerciālā departamenta direkru Artūru Saveļjevu. Par lidostas valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju pašreizējo valdes locekli Ilonu Līci.

Iztrūkstošos uzņēmuma valdes locekļus paredzēts meklēt konkursā.

Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma" iepriekš vēstīja, ka lidostas iekšējā auditā konstatēti korupcijas, valsts amatpersonas ētikas neievērošanas, kā arī nelikumīga un nelietderīga finanšu izlietojuma riski. Par vienu no piemēriem minēts 700 tūkstošu eiro vērtais līgums ar būvkompāniju "Velve", kura valdē 2014.gadā darbojies arī lidostas "Rīga" valdes loceklis Upenieks. Audits norāda uz interešu konflikta risku.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!