Foto: Shutterstock

Valmierā ir vērojams pieprasījums pēc labiem dzīvokļiem daudzdzīvokļu mājās, kas atrodas tuvāk Valmieras centram, ir ar zemiem komunāliem maksājumiem, kā arī dzīvokļiem renovētās mājās, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" mājokļu tirgus pārskatā.

Tipveida dzīvokļu piedāvājuma cena ir robežās no 330 eiro par kvadrātmetru līdz 700 eiro par kvadrātmetru. Dzīvokļu cenas jaunajā projektā vai teicami izremontētiem dzīvokļiem ir ap 800 eiro par kvadrātmetru, informē "Latio". Cenu ietekmē ēkas atrašanās vieta pilsētā un dzīvokļa kvalitāte. Zemākās piedāvājuma cenas pārsvarā ir neremontētiem dzīvokļiem attālāk no pilsētas centra.

Pēc Zemesgrāmatas datiem, Valmieras pilsētā reģistrēto dzīvokļu pārdošanas darījumu skaits šā gada pirmajā ceturksnī, salīdzinot ar 2015.gada pēdējo ceturksni, būtiski nav mainījies.

Jauni daudzdzīvokļu nami Valmierā pašreiz netiek būvēti, un pēdējo gadu laikā darījumi ar dzīvokļiem jaunajos projektos notiek reti, jo piedāvājums ir neliels, norāda "Latio".

Šobrīd Valmierā un tās tuvumā savrupmājas ar zemes platību tiek piedāvātas par cenām no 23 000 līdz pat 300 000 eiro. Par zemākām cenām tiek piedāvātas dzīvojamās ēkas, kurās nav veikts remonts, par augstākām cenām - jaunbūvēti īpašumi vai īpašumi ar teicamu remontu.

Pēdējā gada laikā darījumi par dzīvojamām mājām noslēgti vidēji par 300 eiro līdz 700 eiro par kvadrātmetru. Par augstākām cenām tiek pārdotas dzīvojamās mājas ar kvalitatīvu remontu vai arī ar mazu kopējo platību, savukārt par zemākām - ēkas apmierinošā vai sliktā tehniskā stāvoklī un ēkas ar lielu platību.

Ar īpašumiem, kuru sastāvā ir zemesgabali ar nelielas platības dzīvojamām mājām (60 kvadrātmetri līdz 95 kvadrātmetri), darījumi notiek par cenām robežās no 30 000 līdz 56 000 eiro. Šādi īpašumi nekustamā īpašuma tirgū ir pieprasīti, bet piedāvājums ir neliels, teikts "Latio" pārskatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!