Foto: LETA

Saskaņā ar AS "Latvijas gāze" (LG) reorganizāciju visiem akcionāriem līdz šā gada septembrim, kad akcionāru sapulcē plānots lemt par uzņēmuma sadalīšanu, ir jāizdara izvēle par jaundibināmā pārvades un uzglabāšanas uzņēmuma akciju ieguvi, pavēstīja LG preses sekretāre Dace Baltābola.

Pretējā gadījumā, atbilstoši Komerclikumā noteiktajam, šie akcionāri zaudēs iespēju iegūt akcijas vai kompensāciju.

Pēc Baltābolas skaidrotā, LG ir aptuveni 6600 akcionāru, no kuriem liela daļa savas akcijas ieguvuši vēl privatizācijas gaitā deviņdesmito gadu beigās un divtūkstošo gadu sākumā.

"Līdz ar to vēl šobrīd aptuveni 2500 akcionāru savas akcijas glabā Latvijas Centrālā depozitārija Sākotnējā reģistrā (akcijas nav pārvestas uz privātiem kontiem bankās). Liela daļa no šiem akcionāriem diemžēl ir miruši vai arī vienkārši aizmirsuši par savām akcijām," viņa minēja.

Šie akcionāri nav arī izņēmuši dividendes, kuras var saņemt, pārvedot akcijas uz vērtspapīru kontu bankā. Kopējais uzkrāto dividenžu apjoms ir 1,1 miljons eiro jeb vidēji 440 eiro katram akcionāram (summa atkarīga no akciju skaita), norādīja LG pārstāve.

LG aicina visus akcionārus līdz septembrim pieteikties uz jaundibināmā uzņēmuma akcijām. Akcijas iegūs tie pieteikumu iesniedzēji, kuriem piederēs LG akcijas akcionāru sapulces dienas beigās.

Pieteikumus uz akcijām var sūtīt ierakstītā vēstulē pa pastu, elektroniski parakstītu dokumentu var sūtīt uz e-pastu info@akcionari.lg.lv, savukārt klātienē akciju pieteikumu var iesniegt Rīgas klientu apkalpošanas centrā.

Jau vēstīts, ka LG nolemts sadalīt divos uzņēmumos – vienā uzņēmumā būtu nodalīts pārvades un uzglabāšanas sistēmas operators, bet otrā – sadales un tirdzniecības sistēmas operators.

Iepriekš LG akcionāru sapulcē tika nolemts, ka jaundibināmais uzņēmums būs māsas uzņēmums – AS.

Jaundibināmais uzņēmums būs "Conexus Baltic Grid" un LG sadalīšanas procesā ikviens LG akcionārs ir tiesīgs kļūt par jaunā uzņēmuma akcionāru, vienlaicīgi saglabājot LG akcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!