Foto: PantherMedia/Scanpix

Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos Vilnis Vitkovskis ("Liepājas partija") ar uzņēmumu "UPB" piektdien parakstījis līgumu par Liepājas vieglatlētikas manēžas būvniecību, informē pašvaldībā.

"Esam gandarīti sākt jaunu posmu Liepājas sporta dzīves attīstībā. Jaunā manēža ļaus gan vietējiem, gan citu pilsētu un valstu iedzīvotājiem nodarboties ar sportu un citām fiziskām aktivitātēm pilnīgi jaunā kvalitātē. Tas ir ļoti nozīmīgs objekts pilsētai," sacīja Vitkovskis.

Vieglatlētikas manēžas būvniecību plānots uzsākt jau 2016. gadā, un noslēgtais līgums paredz, ka darbi veicami 16 mēnešu laikā. Jaunās vieglatlētikas manēžas būvnieks, "UPB", tika noskaidrots 20. jūlijā, atkārtota iepirkuma rezultātā. Manēža tiks būvēta Rīgas ielā 50, pie Draudzīgā aicinājuma Liepājas pilsētas 5. vidusskolas. Kopējā projekta līgumcena ir 6 185 316 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Manēžas būvniecībai paredzēts Izglītības un zinātnes ministrijas atbalsts, piešķirot valsts līdzfinansējumu 3,58 miljonu eiro apmērā. Savukārt Liepājas pašvaldības finansējums manēžas būvniecībai plānots 3,462 miljonu eiro apmērā.

Paredzēts 4900 kvadrātmetru platībā izvietot 200 metru skrejceļu ar četriem celiņiem pa apli, iesildīšanās laukumu 6x40 metru, 60 metru sprinta taisni ar četriem celiņiem, sektorus ar nepieciešamo aprīkojumu augstlēkšanai, tāllēkšanai un lodes grūšanai, laukums basketbola, florbola, iekštelpu futbola un volejbola sporta spēļu vajadzībām, šķēpmešanas treniņsektors un saliekamās skatītāju tribīnes ar ne mazāk kā 500 sēdvietām. Tāpat plānota klints kāpšanas siena, trenažieri un sektors vingrošanai ar līdztekām un citu nepieciešamo inventāru.

Manēžas projekts izstrādāts pēc Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas noteiktajiem standartiem ar atbilstošu slēgto vieglatlētikas manēžu, kā arī pielāgotām telpām sportistu internātam. Manēža būs paredzēta izglītības iestāžu audzēkņu un sporta klubos iesaistīto personu treniņprocesa apstākļu uzlabošanai, kā arī tā paplašinās iespējas rīkot starptautiska līmeņa sporta sacensības Liepājā.

Papildu vieglatlētikas manēžai tiks būvēta arī četrstāvu ēka, kurā atradīsies ģērbtuves un apmeklētāju centrs, ēdnīca gan skolēniem, gan manēžas apmeklētājiem ar virtuvi un ēdamzāli, mācību klases, manēžas un Sporta spēļu skolas administrācijas kabineti, bibliotēka un sportistu internāts. Četrstāvu ēka būs savienota ar 5. vidusskolas ēku un manēžu.

Uzņēmumu datubāzē "Lursoft" pieejamie dati liecina, ka "UPB" 2015. gadā strādājis ar 84,34 miljonu eiro lielu apgrozījumu un nopelnījis 4,08 miljonus eiro. Uzņēmumā nodarbināti 461 cilvēki, tas reģistrēts Liepājā. Tā valdē ir Dainis Bērziņš, Uģis Grīnbergs un Nora Kalna. Lielākā daļa uzņēmuma pieder Uldim Pīlēnam (38,43%), Oskaram Moram (22,7%) un Valdim Moram (16,7%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!