Foto: Publicitātes foto

Par spīti Valsts ieņēmumu dienesta (VID) veiktajām pastiprinātajām pārbaudēm, situācija Latvijas autoservisu vidē nav jūtami uzlabojusies, intervijā sacīja Auto asociācijas viceprezidents Inguns Rūtiņš.

"Tā bija ļoti laba lieta, bet ir pilnīgi skaidrs, ka VID ir arī virkne citu uzraugāmo nozaru un šodien situācija, ja neskaita dažas nianses, īpaši neatšķiras. Tajā brīdī, kad VID spiediens atslābst, situācija lēnītēm atšļūc vecajās sliedēs. Tādēļ rezultātā mēs varam teikt, ka nekādas radikālas izmaiņas nav notikušas. Lai tā būtu, ministrijām būtu jāpārtrauc skatīties uz VID kā uz ēnu ekonomikas saslaucītāju un galveno atbildīgo, bet neko nedarīt ar nodokļu sistēmu, ar iespējām reģistrēt krāpšanas shēmās iesaistītus uzņēmumus, ātri pāriet no viena šāda uzņēmuma uz otru u.c. Nav pilnīgi neviena iemesla, lai varētu teikt, ka situācija jūtami ir uzlabojusies," atzina Rūtiņš.

Pēc viņa teiktā, galvenā problēma slēpjas tajā, ka ekonomikas daļa, kura Latvijā strādā uz iekšējo patēriņu, ir stipri par lielu. "Arī kopējā pievienotā vērtība iekšējā tirgū ir ārkārtīgi zema gan tādēļ, ka sabiedrība nav turīga, gan tādēļ, ka pats bizness nav orientēts uz ilgtermiņa attīstību un efektivitātes palielināšanu. Tādēļ valda uz leju ejoša spirāle, kurā ir spiediens, lai viss būtu arvien lētāk. Tā kā objektīvais zemākās cenas slieksnis jau sen ir sasniegts, tad papildu lētumu jau var panākt tikai ar nelikumīgām vai puslikumīgām metodēm. Tas diemžēl ir tās Latvijas ekonomikas daļas, kura strādā uz iekšējo patēriņu, lāsts," pauda asociācijas vadītājs.

Auto asociācija ir sabiedriska organizācija, profesionālu ražotājrūpnīcu, Latvijā oficiāli pilnvarotu auto importētāju un dīleru apvienība. Asociācijas prioritāte ir aizstāvēt biedru intereses sadarbībā ar dažādām valsts institūcijām un nodrošināt pircēju interešu ievērošanu attiecībā uz garantijām, servisu un informāciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!