Foto: DELFI
Patlaban kravu kustība pāri robežai ir ļoti apgrūtināta, jo muitnieki uz robežas atsakās pieņemt jebkādus lēmumus, trešdien Latvijas Ostu, tranzīta un loģistikas padomes sēdē sacīja Latvijas Nacionālās kravas ekspeditoru un loģistikas asociācijas ģenerālsekretārs Aivars Gulbis.

"Tas sākās jau gada sākumā, bet patlaban tas jau ir sasniedzis absurdu. Muitnieki uz robežas vispār atsakās pieņemt jebkādus lēmumus, pieprasa visus iespējamos un neiespējamos dokumentus līdz pat "izziņai par vecmāmiņas kājas izmēru 1913.gadā"," sacīja Gulbis.

Viņš uzsvēra, ka situācija nonākot līdz absurdam un, lai gan kopš 1.maija ir spēkā Eiropas Muitas kodekss, pārejas periodā, kamēr nav pieņemti visi ar kodeksu saistītie noteikumi, ir spēkā Latvijas Muitas likuma normas. Bieži vien esot situācijas, kad muitnieki atsakās piemērot Muitas likumu.

"Manuprāt, šāda situācija ir izveidojusies sakarā ar skaļajiem notikumiem Valsts ieņēmumu dienestā (VID), kas sākās gada sākumā. Patlaban VID iekšējā kontrole ir izvērsusi teroru, lai gan muitas jomā tai nav nekādu zināšanu un kompetences," uzsvēra Gulbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!