Foto: Latvijas Valsts ceļi/Renārs Koris

Ceļa rekonstrukcijas dēļ no otrdienas līdz novembrim ir slēgts aptuveni kilometru garš posms uz Ventspils šosejas (A10) aiz tilta pār Lielupi, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Slēgts ir posms aiz Lielupes tilta no ceļa pārvada pār Dzirnavu ielu līdz degvielas uzpildes stacijai ''Statoil'', tāpat no Ventspils šosejas puses slēgtas arī iebrauktuves uz ''Statoil'' un veikalu ''Kurši''. Remontdarbus veic AS ''A.C.B.''

Satiksme abos virzienos tiek organizēta pa apbraucamo ceļu pa Auzu, Dzirnavu un Melderu ielām Jūrmalā. Uz apbraucamā ceļa ieviesti ātruma ierobežojumi 70 un 50 kilometri stundā.

Ar pagaidu luksoforu palīdzību tiek organizēta satiksme pa vienu braukšanas joslu pār Lielupes tiltu.

Ceļa nestspējas uzlabošanai daļēji tiek pārbūvēti tā segas pamati. Satiksme novirzīta pa apvedceļu, lai būvnieki varētu veikt posmā paredzētos remontdarbus abās brauktuves joslās vienlaicīgi un pabeigt tos iespējami īsā laikā, skaidroja LVC.

Kā norādīja LVC, pārbūvēt vienas brauktuves ceļa abas joslas vienlaicīgi ir labāk, jo, ja asfalta dilumkārtas ieklāšanu veic divi ieklājēji paralēli, veidojas viendabīgs segums, un nav nepieciešams veidot abu joslu savienojuma šuvi. Taču, tā kā nodrošināt ērtu apbraucamo ceļu ir iespējams retos gadījumos, visbiežāk remontdarbi tiek organizēti vienā ceļa joslā, otrā satiksmi organizējot ar luksoforiem vai regulētājiem.

Kopumā uz Ventspils šosejas būvdarbi tiek veikti četros posmos gandrīz 22 kilometru garumā. Posmā no Jūrmalas šosejas līdz Varkaļiem (20,06. līdz 23,84. kilometrs) un uz tilta pār Lielupi (36,49. līdz 38,57. kilometrs) strādā uzņēmums ''A.C.B.'' un būvdarbu izmaksas lēšamas 11 miljonu eiro, ieskaitot PVN, apmērā. Posmā no pagrieziena uz Slampi un Smārdi līdz Ozolpilij (52,74. līdz 57,76. kilometrs) strādā SIA ''Union Asphalttechnik'' un darbu izmaksas ir 0,7 miljoni eiro, ieskaitot PVN, bet posmā no Ozolpils līdz rotācijas aplim (57,76. līdz 68,60. kilometrs) strādā piegādātāju apvienība ''Strabag&A.C.B.'' un šī posma līgumcena ir nepilni 10 miljoni eiro ar PVN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!