Foto: Kadrs no video

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora kandidāte Ilze Cīrule par vienu no svarīgākajiem darbiem uzskata ēnu ekonomikas apkarošanu, kur palīdzēt varētu skaidras naudas darījumu ierobežošana.

Kā viņa ceturtdien teica intervijā LNT raidījumā "900 sekundes", ēnu ekonomikas mazināšana ir būtiska VID vadītāja darba sastāvdaļa. Kā vienu no iespējamiem soļiem viņa minēja skaidras naudas aprites ierobežošanu.

Tas nozīmētu gan skaidras naudas izņemšanas ierobežojumus bankomātos, gan skaidras naudas darījumu "griestu" samazināšanu.

Cīrule uzsvēra, ka VID vadītāja pamatuzdevums ir radīt atbilstošu vidi, lai dienests varētu strādāt. Iekšēji tas nozīmētu izveidot motivētu komandu, kas palīdzētu uzlabot VID tēlu, jo galvenais tēla veidotājs ir darbinieks.

Sadarbība ar uzņēmējiem ir būtiska veiksmīgam VID darbam, tāpat viņa cer, ka jaunais VID būs brīvs no politiskas ietekmes

Cīrule piekritusi piedalīties VID vadītāja amata konkursā tādēļ, ka šī iestāde būs pilotprojekts valsts pārvaldes iestāžu restrukturizācijā, kas viņai vieš cerības par atbalstu uzlabojumiem.

Arī tas, ka VID vadītājs tiek meklēts ārpus iestādes, ir sava veida pilotprojekts, viņa atzina, piebilstot, ka no finanšu ministres atbalsts konkursa komisijas izvēlētajai kandidātei ir arī risks, jo viņa būs līdzatbildīga, ja Cīrules darbs nebūs veiksmīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!