Foto: LETA

Lietuvas Valsts nodokļu inspekcija (VMI) trešdien pārbaudījusi koncerna "MG Baltic" kontrolēto Baltijā lielāko apģērbu mazumtirgotāju "Apranga" saistībā ar tā darbību Latvijā un Igaunijā.

"Jā, nodokļu inspekcija veic uzņēmumā nodokļu pārbaudes. Tā ir maiga kontroles procedūra, noteikti ne pati stingrākā, un, tās laikā nosakot trūkumus un neatbilstības, nodokļu inspekcija mudina nodokļu maksātāju tos novērst. Tā ir parasta procedūra, tādas tiek veiktas vairākus tūkstošus reižu gadā. Pagaidām vairāk informācijas nevaram sniegt," ziņu sacījis VMI preses sekretārs Darjus Buta.

Viņš apliecinājis, ka nodokļu pārbaude saistīta ar "Apranga" darbību Latvijā un Igaunijā.

Pēc aģentūras BNS avotu ziņām, nodokļu inspektoru redzeslokā varēja nonākt "Apranga" sniegtie konsultāciju pakalpojumi grupas meitasuzņēmumiem Latvijā un Igaunijā un norēķināšanās par tiem. "Apranga" pārvalda septiņus meitasuzņēmumus Latvijā un astoņus - Igaunijā.

"Ja uzņēmums atzīs, ka VMI aizrādījumi ir pamatoti, tas sakārtos savas nodokļu saistības. Ja [nodokļu] maksātājs nepiekrīt VMI aizrādījumiem, tad visbiežāk tiek sāktas nodokļu pārbaudes, visstingrākā kontroles procedūra. Sadarbība ar uzņēmumu norisinās normāli, viņi sniedz visus datus," pastāstījis Buta.

"Apranga" vadītājs Rimants Pervenecks aģentūrai BNS sacījis, ka šobrīd nevar komentēt VMI veikto pārbaudi.

Septembra beigās VMI paziņoja, ka veic pārbaudes četros "MG Baltic" uzņēmumos. Oktobrī "MG Baltic" prezidents un vienīgais akcionārs Darjus Mockus atzina, ka nodokļu inspektori pārbauda arī viņu.

"Apranga" grupa Latvijā šobrīd pārvalda 47 veikalus un Igaunijā - 29.

Saskaņā ar datiem par 30.septembri Darjus Mockus koncerna "MG Baltic" holdingam "MG Baltic Investment" pieder 57,8% "Apranga" akciju, "Swedbank" klientiem - 10,2%, bet Mockus kompānijai "Minvista" - 10%.

"Apranga" akcijas kotē Viļņas biržas oficiālajā sarakstā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!