Foto: LETA

Tiešā avioreisa atvēršana starp ASV pilsētu Ņujorku un Rīgu veicinātu gan Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic", gan valsts ekonomikas attīstību, sacīja aviokompānijas vadītājs Martins Gauss.

Viņš norādija, ka "airBaltic" izvērtē reisu atvēršanu starp Ņujorku un Rīgu, taču konkrēta lēmuma par šo iespēju vēl nav. Vienlaikus Gauss piebilda, ka Somijā un Baltijā ir salīdzināms iedzīvotāju skaits, bet no Somijas ir regulāri tālsatiksmes reisi, savukārt no Baltijas nav.

"airBaltic" patlaban vērtē potenciālo interesi par šo maršrutu un variantus, kā reisu izpildi nodrošināt, taču Gauss pauda pārliecību, ka savienojums ar Ņujorku un ASV kopumā veicinātu gan aviokompānijas, gan valsts ekonomikas attīstību un investīcija maršruta izveidē atmaksātos.

Vienlaikus viņš piebilda, ka šī iecere pagaidām vēl nav saskaņota ar kompānijas akcionāriem un nav uzņēmuma biznesa plānā.

Pēc Gausa teiktā, par šādu iespēju interesēties varētu arī Norvēģijas lidsabiedrība "Norwegian", kas nākamgad plāno atvērt bāzi starptautiskajā lidostā "Rīga".

Šobrīd "airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz aptuveni 60 galamērķiem.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!