Foto: LETA

"Latvijas dzelzceļa" koncernā ietilpstošā loģistikas kompānija "LDz Cargo" vērsusies tiesā pret bijušo valdes priekšsēdētāju Māri Bremzi, otrdien vēsta LTV.

Bijušajam kompānijas vadītājam, aizejot no darba, izmaksāta vērienīga kompensācija, lai viņš vismaz divus gadus nestrādātu pie konkurentiem, taču tagad, kā uzskata "LDz Cargo", Bremze šo vienošanos pārkāpis.

LTV ziņo, ka "LDz Cargo" paudusi neapmierinātību par to, ka Bremze kļuvis par par privātā kravu pārvadātāja "Baltijas ekspresis" vadītāju.

Tikmēr pats Bremze intervijā LTV norāda – no iepriekšējā darba viņam nācies aiziet piespiedu kārtā.

"Tas ir jautājums Bērziņa kungam, viņš komplektē cilvēkus, ar ko strādā. Es neiederējos šajā komandā, lai gan daudzus gadus esmu godprātīgi nostrādājis "Latvijas dzelzceļā"," sacīja Bremze.

"LDz Cargo" un Bremze precīzu no darba aiziešanas kompensācijas summu neatklāj, bet pēc LTV "Panorāmas" aprēķiniem tā varētu pārsniegt 150 000 eiro.

"LDz Cargo" vērsies Ogres rajona tiesā, kura ierosinājusi civillietu.

Ja Bremzes pārkāpums tiks pierādīts, "LDz Cargo", kā ziņo LTV, viņam prasīs atmaksāt kompensācijas daļu, ko Bremze saņēmis, jau strādājot "Baltijas ekspresī", kā arī zaudējumus no saimnieciskās darbības, kuri radīti "LDz Cargo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!