Foto: LETA
Kūdras ražotājs AS "Greenyard Horticulture Latvia" (iepriekš "Misas kūdra") pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2016. gada 1. aprīļa līdz 2017. gada 31. martam, strādāja ar 8,542 miljonu eiro apgrozījumu un guva peļņu 983 644 eiro apmērā, liecina informācija "Firmas.lv".

Kompānijas pagājušā finanšu gada apgrozījums un peļņa nav salīdzināmi ar iepriekšējo finanšu gadu, jo tas ilga sešus mēnešus.

"Greenyard Horticulture Latvia" vadības ziņojumā teikts, ka uzņēmums pagājušajā finanšu gadā palielināja substrātu ražošanu kūdras pārstrādes cehā, bet kopējā kūdras ieguve nedaudz samazinājās nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ.

Tāpat kompānijas vadība atzīmē, ka "Greenyard Horticulture Latvia" pagājušajā finanšu gadā palielināja noieta tirgu, pateicoties maisos fasētās kūdras produkcijas ražošanai. "Kūdras pārstrādes cehs dod iespēju ražot pārstrādātu kūdras produkciju ar augstāku pievienoto vērtību," piebilsts vadības ziņojumā.

Kompānijas vadība arī atzīmē, ka turpmāk "Greenyard Horticulture Latvia" plāno palielināt pārstrādātās produkcijas apmērus, lai nodrošinātu apgrozījuma pieaugumu un saglabātu rentabilitāti. Neliels risks kūdras nozarei esot starptautisko pārvadājumu sadārdzināšanās vairākos reģionos un transporta nozares nestabilitāte.

Pēc kompānijas vadības vēstītā, "Greenyard Horticulture Latvia" galvenais uzdevumus 2017./2018. gadā ir realizācijas apmēru palielināšana, kā arī kūdras ieguves apmēra palielināšana jaunajās platībās un rekonstruētajās grieztās kūdras ieguves platībās.

Iepriekšējā fnanšu gadā, kas ilga no 2015. gada 1. oktobra līdz 2016. gada 31. martam, "Greenyard Horticulture Latvia" strādāja ar 4,89 miljonu eiro apgrozījumu un 702 120 eiro peļņu.

Kompānija reģistrēta 1991. gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,138 miljoni eiro. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ar 99,26% daļu ir Beļģijas "Peatinvest N.V.", taču, ņemot vērā, ka uzņēmums ir akciju sabiedrība, tam nav jāsniedz Uzņēmuma reģistram dati par īpašniekiem, un šī informācija var neatbilst patiesībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!