Foto: LETA

"SEB banka" kopā ar Eiropas tiešo aizdevumu fondu "Kartesia" ir finansējusi uzņēmuma "Groglass" kapitāldaļu izpirkšanu no investīciju fonda "NCH Capital". Darījuma rezultātā par "Groglass" kapitāldaļu īpašniekiem ir kļuvuši uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Kelbergs un citi "Groglass" vadības komandas locekļi, liecina "SEB bankas" sniegtā informācija.

Papildus "Kartesia" finansējumam "SEB banka" šim mērķim ir piešķīrusi ilgtermiņa aizdevumu 10 miljonu eiro apmērā un trīs miljonus eiro uzņēmuma apgrozāmajiem līdzekļiem.

"Groglass" pamatbizness ir stikla apstrāde ar pārklājumiem, kas novērš atspīdumu un būtiski uzlabo arī citas stikla īpašības. "Groglass" produktus izmanto mākslas darbu ierāmēšanā, elektronisko displeju (piemēram, televizoru, datoru) ražošanā, arhitektūras un dizaina risinājumiem un citur, kur nepieciešams "neredzamais stikls". Lielākā daļa saražotās produkcijas tiek eksportēta uz vairāk nekā 45 pasaules valstīm, tostarp, Vāciju, Šveici, Nīderlandi, ASV, Franciju, Norvēģiju, Lielbritāniju un citām valstīm. "Groglass" tika izveidots 2004. gadā, 2017. gadā kompānijas apgrozījums pārsniedza 17 miljonus eiro, peļņa bija 3,91 miljons eiro, liecina "crediweb.lv" dati. Nodokļos nomaksāti 664,26 tūkstoši eiro.

"Kartesia" ir starptautiska investīciju kompānija, kuras pārvaldīto līdzekļu apjoms pārsniedz 1,34 miljardus eiro. Tā specializējas mazu un vidēja izmēra uzņēmumu finansēšanā, un kopš 2008. gada "Kartesia" ir investējusi vairāk nekā 100 uzņēmumos 16 Eiropas valstīs. Šis darījums ir pirmais "Kartesia" ieguldījums Baltijas valstīs.

"Ņemot vērā mūsu pieredzi sekmīgā sadarbībā ar "NCH Capital", uzņēmuma vadības komanda līdzīgu sadarbības modeli saskata arī mūsu jaunajā investorā. Mūs pilnībā pārliecināja "Kartesia" atvērtība un stratēģiskais redzējums. Lielisku iespaidu atstāja arī "SEB bankas" komandas kompetence un profesionalitāte šī darījuma procesā, un mēs esam gandarīti par iespēju paplašināt šo sadarbību, lai turpinātu izaugsmi mūsu pamatbiznesa segmentos visā pasaulē," teic "Groglass" valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Kelbergs.

"SEB bankas" valdes loceklis Ints Krasts papildina: ""Groglass" ir izcils piemērs, kā Latvijā uzkrātā zinātniskā pieredze tiek pārvērsta ražošanā ar augstu pievienoto vērtību, eksportspēju un pieprasījumu. Priecājamies par iespēju būt par šāda uzņēmuma finanšu partneri un atbalstīt tā vadības komandas ambīcijas pašiem kļūt par kompānijas saimniekiem. "Groglass" jau šobrīd ir savas tirgus nišas līderis Eiropā, bet mums ir pārliecība, ka jaunie akcionāri spēs sasniegt vēl augstākus mērķus – būtiski kāpināt biznesa apjomus, iekarot jaunus tirgus un izstrādāt jaunus produktus! Tāpat esam gandarīti, ka ar šo darījumu Latvijā ir ienācis vēl viens nopietns un profesionāls finanšu investors – "Kartesia"."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!