Foto: Publicitātes attēli
Zivju konservu ražotāja "Gamma-A" pieļauj iespēju apvienoties ar kādu citu zivju konservu ražošanas nozares uzņēmumu, lai gan pagaidām konkrēts lēmums par konsolidāciju nav pieņemts, atzina uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Aivars Lejietis.

Viņš teica, ka zivju konservu ražošanas nozari joprojām negatīvi ietekmē ierobežotās tirgus iespējas Krievijas embargo dēļ, taču pozitīvi vērtējams, ka nozare minētajos apstākļos ir saliedējusies, kopīgi pārspriež ekonomikas aspektus, tostarp nav izslēgtas plašāka vai šaurāka mēroga dažādu nozares uzņēmumu apvienošanās. Arī "Gamma-A" šāda veida pārrunu procesā ir iesaistījusies.

"Šāds variants ir pieļaujams. Jebkura veida apvienošanās nenoliedzami atrisina kaut kādas ekonomikas problēmas, samazina izdevumus un efektivizē. Zināmu pozitīvu ekonomisko efektu tas dod, tāpēc ir vērts par to domāt, un, ja var, realizēt," pārdomās dalījās Lejietis, vienlaikus norādot, ka konkrēts lēmums par "Gamma-A" apvienošanas ar citu kompāniju vēl nav pieņemts.

Lejietis atzina, ka "Gamma-A" aktīvi strādā pie eksporta attīstības, kā arī piesaistīties jaunus tirgus, kuros gan pagaidām pārdošanas apmēri ir nelieli. Būtiskāku pienesumu dod esošie tirgi. "Šogad mūsu apgrozījums varētu būt par 15% lielāks nekā iepriekšējā gadā," sacīja Lejietis, norādot, ka pienesumu devusi uzņēmuma produkcijas pārdošana ārvalstu tirgos.

Viņš gan atzina, ka kompānija arī šo gadu noslēgs ar zaudējumiem, kas lielā mērā ir saistīti arī pēdējos gados veiktajām investīcijām attīstībā - iegādātas tehnoloģiskās iekārtas, kas radīja amortizācijas atskaitījumus, negatīvi ietekmējot peļņas rādītājus. "Ja iekārtas netiek izmantotas efektīvi, loģiski, ka tā vai citādi zaudējumi ir neizbēgami," viņš teica.

Jau ziņots, ka "Gamma-A" pagājušajā gadā strādāja ar 11,464 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13,5% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga 1,7 reizes - līdz 4,561 miljoniem eiro.

"Gamma-A" dibināta 1995 gadā, pamatkapitāls ir 12,147 miljonu eiro. "Gamma-A" 100% daļas pieder SIA "Gamma Holdings A.O.I.".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!