Foto: LETA

"Luminor Bank" plāno Latvijā atlaist apmēram 250 darbinieku, pavēstīja bankas komunikācijas vadītāja Signe Lonerte.

Vienlaikus viņa informēja, ka Lietuvā " Luminor Bank" plāno atlaist apmēram 420 darbinieku, bet Igaunijā – apmēram 130 darbinieku.

Lonerte norādīja, ka, pabeidzot pārrobežu apvienošanos, pēc kuras " Luminor " turpina darbību Baltijas valstīs ar galveno biroju Igaunijā un filiālēm Latvijā un Lietuvā, organizācija turpina nākamo pārmaiņu posmu – konsolidēt tehnoloģiskās platformas, kā arī vienkāršot darbības modeli un produktu piedāvājumu.

"2019.gada laikā " Luminor " vienkāršos savu darbības modeli, tostarp samazinot darbinieku skaitu visos līmeņos. Plānots, ka no pašreizējā darbinieku skaita – aptuveni 3000 darbiniekiem –organizācija samazināsies par aptuveni 130 darbiniekiem Igaunijā, 250 darbiniekiem Latvijā un 420 darbiniekiem Lietuvā," informēja Lonerte.

Viņa atzīmēja, ka amatu likvidēšana notiks saistībā ar to, ka tiek vienkāršotas bankas darbības un procesi, samazināts darbinieku skaits vadības līmeņos, pārveidotas amatu funkcijas un novērsta to dublēšanās, kā arī tiks reorganizētas tās jomas, kurās ieviesti jauni tehnoloģiskie un organizatoriskie risinājumi.

Darbinieku skaita samazināšanas procesā iesaistītas arodbiedrības Igaunijā un Finanšu nozares arodbiedrība Latvijā, kā arī Nodarbības aģentūra Lietuvā, piebilda Lonerte.

"Straujāk īstenojot pārmaiņas un vienkāršojot organizāciju, mēs plānojam būtiski samazināt izmaksas, tādējādi nodrošinot lielākas iespējas ieguldīt turpmākajā attīstībā," sacīja " Luminor Bank" filiāles vadītāja Latvijā un "retail" segmenta vadītāja Baltijas valstīs Kerli Gabrilovica.

Viņa minēja, ka šīs pārmaiņas nozīmē arī kopējā darbinieku skaita samazināšanu, kas tiks veikta 2019. gada laikā un 2020. gada pirmajā ceturksnī. "Šis nav vienkāršs, taču rūpīgi izsvērts un pareizs lēmums, lai nodrošinātu veiksmīgu turpmākā biznesa attīstību. " Luminor " piedāvās atbalstu darbiniekiem darba meklēšanas procesā, tostarp nodrošinot seminārus un individuālas konsultācijas, lai palīdzētu integrēties darba tirgū," pauda Gabrilovica.

Bankā atzīmēja, ka darbinieku skaita samazināšana tiks veikta atbilstoši likumu prasībām, kas paredz papildu atbalstu un kompensācijas.

Jau vēstīts, ka 2017. gada oktobrī Baltijas valstīs darbu sāka "Nordea Bank" un DNB apvienotā banka " Luminor Bank", savukārt šogad janvāra sākumā tika pabeigt Baltijas valstīs strādājošo " Luminor Bank" pārrobežu apvienošana, bankai turpinot darbību ar centrālo biroju Igaunijā un filiālēm Latvijā un Lietuvā.

Tāpat 2018. gada septembrī tika paziņots, ka par " Luminor Bank" stratēģisko investoru kļūs ASV investīciju kompānija "Blackstone", ieguldot miljardu eiro. Darījumā "Blackstone" iegādāsies 60% " Luminor Bank" akciju un kļūs par vairākuma akciju īpašnieku līdzās bankas pašreizējiem akcionāriem "Nordea Bank" un "DNB Bank", kuriem katram turpmāk piederēs 20% akciju. Vienlaikus "Blackstone" un "Nordea Bank" noslēguši papildu vienošanos par "Nordea" 20% akciju pārdošanu tuvāko gadu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!