Foto: DELFI

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" ir pilnvarojusi globālo investīciju banku "Greenhill" novērtēt turpmākās finansēšanas iespējas lidsabiedrības attīstībai nākotnē, kas ietver arī potenciālā investora meklēšanu, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

"Pēdējos gados "airBaltic" ir spējusi uzlabot savu darbību tirgū, no kura vairākas lidsabiedrības ir aizgājušas. Lai sekotu biznesa plānā "Destination 2025" noteiktajiem soļiem, "airBaltic" nepieciešams papildu finansējums lidsabiedrības attīstībai nākotnē. Mēs esam priecīgi sadarboties šajā jautājumā ar tādu pieredzējušu finanšu konsultantu kā Greenhill," sacījis "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss.

Iepriekš lidsabiedrība par konsultācijām bija vienojusies ar starptautisko finanšu konsultāciju un aktīvu pārvaldības uzņēmumu "Lazard Freres".

Kā ziņots, "airBaltic" stratēģiskais investors ir vajadzīgs, lai piesaistītu papildu kapitālu, kā arī, lai būtu papildu zināšanas, kā izdzīvot potenciālās krīzes situācijās, iepriekš sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP). Šobrīd aviācijas nozarē ir uzplaukums, taču agrāk vai vēlāk sekos krīze un tai ir jāgatavojas, rezumēja ministrs.

"airBaltic" nodrošina lidojumus uz vairāk nekā 70 galamērķiem no Rīgas, Tallinas un Viļņas, piedāvājot ērtus savienojumus no Rīgas uz plašo galamērķu klāstu lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

2019. gada vasaras sezonā "airBaltic" uzsāks lidojumus no Rīgas uz Dublinu, Štutgarti un Ļvovu, kā arī Kosu un Menorku. Papildus tam "airBaltic" iepazīstinājusi ar trīs jauniem galamērķiem nākamajā vasarā no Tallinas uz Malagu, Briseli un Kopenhāgenu.

"airBaltic" koncerna kopējie ieņēmumi 2017. gadā bija 353,6 miljoni eiro, kas ir par 19,6% vairāk nekā 2016. gadā, savukārt koncerna peļņa pieauga vairākkārt, sasniedzot 4,703 miljonus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!