Foto: Shutterstock

''SEB banka'' Latvijas uzņēmumam SIA ''Baltic Coffee Holding'' piešķīrusi ilgtermiņa aizdevumu 6,5 miljonu eiro apmērā, ar ko paredzēts finansēt Lietuvas uzņēmuma UAB ''Pardavimo Automatai'' iegādi, informēja SEB bankas Ārējās komunikācijas vadītājs Mārtiņš Panke.

Darījuma mērķis ir nostiprināt ''Baltic Coffee Holding'' un tai piederošo uzņēmumu līderpozīcijas Lietuvas un Baltijas tirgos. Lietuvas uzņēmums ''Pardavimo Automatai'' bizness ir saistīts ar pašapkalpošanās tirdzniecības automātu un kafijas automātu nomu un servisu.

"Šis darījums ir vēl viens solis uz priekšu mūsu biznesa stratēģijas mērķu īstenošanā – būt neapšaubāmam Baltijas tirgus līderim kafijas automātu tirdzniecības un servisa jomā. Tas ir augošs tirgus, jo arī Baltijas reģionā aizvien vairāk cilvēku novērtē kvalitatīvu kafiju un tās patērēšana kļūst par ikdienas sastāvdaļu," pastāstīja ''Baltic Coffee Holding'' valdes priekšsēdētāja Viktorija Meikšāne.

Uzņēmumam ''Baltic Coffee Holding'' pieder uzņēmumi SIA ''Coffee Address'', UAB ''Coffee Address'' un OU ''Coffee Address'', kas nodarbojas ar kafijas automātu un pašapkalpošanās tirdzniecības automātu nomu, tirdzniecību, remontu un apkalpošanu. Saskaņā ar bankas sniegto informāciju uzņēmumu grupa līderpozīcijās savā tirgus nišā Baltijā.

''Baltic Coffee Holding'' īpašnieks ir privātā un riska kapitāla investīciju kompānija ''BaltCap''. 2017. gadā ''SEB banka'' finansēja arī ''BaltCap'' īstenoto Eiropas kompānijas ''Selecta Group'' biznesa iegādi Baltijas valstīs. ''Baltic Coffee Holding'' Baltijas tirgū darbojas ar zīmolu ''Coffee Address''.

"''Baltic Coffee Holding'' akcionārs ''BaltCap'' ir viens no profesionālākajiem investoriem mūsu reģionā, un mūs saista ilgstoša un veiksmīga sadarbības vēsture. Salīdzinot kafijas patēriņu Baltijā ar, piemēram, Skandināvijas valstīm, redzam, ka šajā jomā ir vēl neapgūtas biznesa iespējas. Tādēļ esam pārliecināti par ''Baltic Coffee Holding'' izvēlēto biznesa stratēģiju un esam gandarīti, ka kompānija ir izvēlējusies ''SEB banku'' Latvijā par finanšu partneri sava Baltijas biznesa attīstībā," norādīja ''SEB bankas'' valdes loceklis Ints Krasts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!