Foto: Publicitātes foto
Jaunais iepirkšanās un izklaides centrs "Akropole" durvis apmeklētājiem vērs 4. aprīlī, portālu "Delfi" informēja tirdzniecības centra pārstāve Līga Andžāne.

Teju 170 nomnieku vidū būs gan modes un dzīvesstila preču veikali, gan dažādu pakalpojumu sniedzēji, restorāni un kafejnīcas. Autovadītāju ērtībai pie iepirkšanās centra būs pieejama stāvvieta 2300 automašīnām, vēsta tirdzniecības centra pārstāve.

"Akropolē" tiks atvērts Baltijā pirmais multizīmolu veikals "Van Graaf", Latvijā pirmais modes preču veikals "Oysho", apavu veikals "Deichmann", kā arī pirmais sporta preču veikals "USC". Tāpat būs pieejami zīmolu "Zara" un "Reserved" veikali, kā arī pirmais zīmola "River Island" veikals, kas piedāvās kolekciju arī vīriešiem.

Tāpat būs pieejami vairāk nekā 30 restorāni un kafejnīcas.

Paredzēts, ka šajā centrā tiks atvērts pirmais un Baltijā līdz šim lielākais un modernākais Igaunijas kinoteātru ķēdes "Apollo Kino" kinoteātris, kura izveidē investēti septiņi miljoni eiro. Tajā būs deviņas kinozāles ar kopumā 1140 sēdvietām, tostarp divas kinorestorāna zāles un pirmā IMAX auditorija Latvijā.

"Akropolē" būs pieejama plaša slidotava. Tiks atvērts arī "O'Learys" izklaides centrs, kas piedāvās boulingu, biljardu, dažādu sporta spēļu simulatorus, interaktīvu klinšu kāpšanas sienu. Tāpat "Akropolē" atradīsies "Lemon Gym" sporta zāle un būs pieejamas daudzveidīgas izklaides un atpūtas iespējas bērniem.


Jau ziņots, ka "Akropole" ir viens no pēdējo gadu apjomīgākajiem būvprojektiem Latvijā, un kopējās investīcijas projekta realizācijā, ieskaitot transporta infrastruktūras izveidi un apkārtnes uzlabošanu, sasniedz nepilnus 180 miljonus eiro.

Iepirkšanās centra un biroju ēkas kopējā platība ir 98 tūkstoši kvadrātmetru, no kuriem 90 tūkstoši kvadrātmetru būs atvēlēti tirdzniecībai, bet pārējais – biroju telpām.

Daudzfunkcionālā iepirkšanās centra "Akropole" būvniecības darbi tika uzsākti 2017. gada maijā. Objekta pasūtītājs ir SIA "M257", būvdarbus veica SIA "Merks", autoruzraudzību – "Sarma & Norde Arhitekti", bet būvuzraudzību – "Būvuzraugi.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!