Foto: Publicitātes attēli

Igaunijas kompānija "Apollo Group", kam pieder kinoteātri "Apollo Kino", plāno izvērst kinoteātru un restorānu biznesu Latvijā un Lietuvā, pastāstīja uzņēmuma izpilddirektors Mauri Dobreks.

Viņš norādīja, ka uzņēmums savu darbību Igaunijā sācis 2012.gadā ar septiņiem grāmatu veikaliem, bet nu tam bez grāmatnīcu tīkla pieder arī astoņi kinoteātri "Apollo Kino", filmu izplatīšanas kompānija "Baltic Film Distribution", sulu bāri "Blender", saldējuma kafejnīcas "IceCafe", kā arī restorāni "O'Learys".

Dobreks atzina, ka, ņemot vērā Igaunijas izmērus un iedzīvotāju skaitu, izaugsmes iespējas tajā ir ierobežotas, tāpēc nolemts apgūt kaimiņvalstu tirgus. Jau šā gada februārī "Apollo Group" tika panākta vienošanās par restorānu "Kentucky Fried Chicken" iegādi Latvijā un Lietuvā no Lietuvas uzņēmuma "Cibus Group", savukārt 4.aprīlī jaunajā Rīgas tirdzniecības centrā "Akropole" vienlaicīgi tiks atklātas vairākas uzņēmuma struktūrvienības, no kurām lielākā būs kinoteātris "Apollo Kino".

"Šobrīd Igaunijā mums jau ir astoņi kinoteātri. Līdzīgi kā ar grāmatu veikaliem, arī kinoteātru gadījumā ir zināms limits, cik ļoti vari Igaunijā izaugt. Tāpēc mūsu attīstības plāni ietver arī Latviju un Lietuvu," stāstīja "Apollo Group" izpilddirektors.

Kopumā Baltijā šā un nākamā gada laikā "Apollo Group" šobrīd plāno 48 jaunu objektu atvēršanu, taču šis skaitlis varētu vēl pieaugt, atklāja Dobreks.

"[Lietuvā] Būs vairāki kinoteātri un restorāni, taču pagaidām par to visu sīkāk nevaru stāstīt. Esam parakstījuši vairākus līgumus," teica uzņēmuma izpilddirektors, bet piebilda, ka atvēršanas svētki daļai objektu gaidāmi jau šogad.

Savukārt Latvijā iecerēts izveidot vēl vismaz vienu kinoteātri un vairākus restorānus. "Arī Latvijā jau esam parakstījuši līgumus par vēl viena jauna kino un citu objektu atvēršanu, bet par šiem plāniem pagaidām nevaru sīkāk stāstīt, kur un kad tie būs," sacīja Dobreks, taču atzina, ka sākotnēji jauni restorāni varētu tikt atvērti Rīgā. "Jāatzīst, ka Latvijas gadījumā lielākā ekonomiskā aktivitāte koncentrējas tieši Rīgā, bet apsveram iespējas arī citās pilsētās. Ņemot vērā, ka Rīgā un tās apkaimē dzīvo un strādā apmēram miljons cilvēku, redzam šeit plašas iespējas," paskaidroja "Apollo Group" izpilddirektors.

Tāpat viņš pastāstīja ka "Apollo Group" nesen pievienots zīmols “SuperPark”, kas ir izklaides parku operators. Pēc viņa teiktā, šāda koncepta iekštelpu izklaides parks varētu tikt izveidots arī Latvijā.

Jau vēstīts, ka 4.aprīlī Rīgā atklās jauno iepirkšanās un izklaides centru "Akropole", kura nomnieku vidū būs arī Igaunijas kinoteātris "Apollo Kino" ar deviņām kinozālēm, kura izveidē investēti septiņi miljoni eiro. Kopumā Latvijas struktūrvienību izveidē "Apollo Group" līdz šim ieguldījusi ap 10 miljoniem eiro.

"Apollo" Group" 55% akciju pieder Margusa Linnamē kompānijai "UP Invest", bet 45% akciju - Ivara Vendelina uzņēmumam "Sandbach".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!