Foto: F64
Bērza saplākšņu ražotājs SIA "Stiga RM" ieguldīs vairāk nekā 1,47 miljonus eiro ražotnes paplašināšanā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Kompānijas izsludinātajā iepirkumu konkursā par jaunas ražošanas ēkas būvniecību Kuldīgas novadā, Kuldīgā, Meistaru ielā 1, kur atrodas kādreizējā "Kurzemes finieris" rūpnīca, divu pretendentu vidū par uzvarētāju atzīta SIA "BauArt", kuras piedāvātā līgumcena ir 1,474 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa jeb 1,784 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli.

Iepirkumam pievienotajā tehniskajā specifikācijā teikts, ka projekts tiks līdzfinansēts darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" specifiskā atbalsta mērķa "Sekmēt mazo un vidējo komersantu izveidi un attīstību, īpaši apstrādes rūpniecībā un RIS3 prioritārajās nozarēs" pasākuma "Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu un infrastruktūras izveidei vai rekonstrukcijai" otrās atlases kārtas ietvaros.

"Stiga RM" direktors Viesturs Krēvics sacīja, ka šobrīd vēl notiek investīciju projekta sagatavošana, tāpēc pagaidām nevēlas izpaust plašāku informāciju par to. "Projekts vēl nav iesniegts administrējošajā iestādē, tas ir sagatavošanas stadijā, tāpēc pagaidām nevēlos izpaust informāciju," viņš teica.

Vēstīts, ka 2018.gadā "Stiga RM" strādāja ar 24,178 miljonu eiro apgrozījumu, savukārt uzņēmuma peļņa sasniedza 1,905 miljonus eiro.

"Stiga RM" reģistrēta 1994.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,921 miljons eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Kompānija pieder Andrim Ramoliņam.

Informācija kompānijas mājaslapā liecina, ka "Stiga RM" savos meža īpašumos vairāk nekā 5500 hektāru platībā veic pilnu meža apsaimniekošanas ciklu. "Stiga RM" nodarbojas ar bērza saplākšņa ražošanu un pārdošanu, bērza finierkluču iepirkšanu un šķeldas pārdošanu, kā arī ar meža zemju iepirkšanu un apsaimniekošanu, apaļkoku pārdošanu un kokmateriālu transportu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!