Foto: Shutterstock
Cepetis no cūkgaļas cauraudzīša ar ribiņām - visgaršīgāk ar krāsnī apceptiem kartupeļiem.

::recepte::

Iegriež cauraudzīti pa pusēm gandrīz līdz galam (tā, lai var atvērt kā grāmatu).

Liek bļodā kopā ar etiķi, garšvielām, sīpoliem, ķiplokiem, sāli, ūdeni (taisa vidēji stipru marinādi) un notur ~ 5 stundas. Var marinēt arī ilgāk, bet tad marinādi gatavo nedaudz vājāku, lai nesadedzinātu gaļu un tā vēlāk nebūtu sausa kā švamme.

Ieslēdz cepeškrāsni uz 200°C, lai silst.

Izņem no marinādes, ieziež ar sāli, nedaudz apber ar pipariem maltiem un apsmērē ar eļļu (iesaku olīveļļu, bet ir izmantojama arī rapšu).

Atver vaļā kā grāmatu un saliek sautētos kāpostus.

Pēc tam liek cepešpannā, kurā nedaudz ielieta eļļa un pārliek pāri pārtikas folliju un liek sasildītā cepeškrāsnī.

Cep ~ 1 stundu. Skatoties cik trekns un liels gabals Jums trāpijās.

Pēc tam noņem folliju, lai apbrūninātu, bet to var ātrāk izdarīt, ja cepeškrāsnī ir grills un konvekcija.

Iesaku pasniegt ar mizu vārītiem kartupeļiem, pēc tam atdzesētiem un nomizotiem. Tad likt cepeškrāsnī un zem grilla apbrūnināt, un uzsildīt.

90Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1.5 kgcūkgaļas cauraudzīte ar ādu un ribiņām0.7 kgsautēti kāposti gaļas kopējā garšviela malti melnie pipari eļļa ķiploki sāls sīpoli etiķis

Sagatavošana

1

Iegriež cauraudzīti pa pusēm gandrīz līdz galam (tā, lai var atvērt kā grāmatu).

2

Liek bļodā kopā ar etiķi, garšvielām, sīpoliem, ķiplokiem, sāli, ūdeni (taisa vidēji stipru marinādi) un notur ~ 5 stundas. Var marinēt arī ilgāk, bet tad marinādi gatavo nedaudz vājāku, lai nesadedzinātu gaļu un tā vēlāk nebūtu sausa kā švamme.

3

Ieslēdz cepeškrāsni uz 200°C, lai silst.

4

Izņem no marinādes, ieziež ar sāli, nedaudz apber ar pipariem maltiem un apsmērē ar eļļu (iesaku olīveļļu, bet ir izmantojama arī rapšu).

5

Atver vaļā kā grāmatu un saliek sautētos kāpostus.

6

Pēc tam liek cepešpannā, kurā nedaudz ielieta eļļa un pārliek pāri pārtikas folliju un liek sasildītā cepeškrāsnī.

7

Cep ~ 1 stundu. Skatoties cik trekns un liels gabals Jums trāpijās.

8

Pēc tam noņem folliju, lai apbrūninātu, bet to var ātrāk izdarīt, ja cepeškrāsnī ir grills un konvekcija.

9

Iesaku pasniegt ar mizu vārītiem kartupeļiem, pēc tam atdzesētiem un nomizotiem. Tad likt cepeškrāsnī un zem grilla apbrūnināt, un uzsildīt.

Iesūtīja: Brat2

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!