Foto: LETA

Zāļu ražotāja AS "Olainfarm" iepriekšējā padome nepildīja savas pamatfunkcijas, intervijā aģentūrai LETA sacīja "Olainfarm" jaunais valdes priekšsēdētājs Lauris Macijevskis.

Viņš uzsvēra, ka uzņēmuma operacionālo darbību nodrošina tā valde, bet padomes uzdevums ir uzraudzības funkcijas, stratēģiju definēšana, valdes darba uzraudzība, tomēr iepriekšējā periodā "Olainfarm" padome savu pamatuzdevumu neveica.

Pēc Macijevska teiktā, patlaban jaunā "Olainfarm" padome definējusi pamatfunkcijas - uzraudzīt, izvērtēt valdes darba rezultātus, strādāt pie stratēģijām kopā ar valdi, bet neiejaukties uzņēmuma operacionālajā darbībā, jo to nodrošina uzņēmuma valde.

Macijevskis norādīja, ka valde ir atbildīga par pieņemtajiem lēmumiem, tiem, kas ir vērsti viņu kompetences, pilnvaru ietvaros un, kas ir vērsti uz uzņēmuma darbības nodrošināšanu. "No vienas puses, tas varbūt izklausās sausi un juridiski korekti, bet ne par velti starptautiski un arī lokāli ir definēti korporatīvās pārvaldības standarti. Tie nosaka, kāds ir atbildības sadalījums, ja tas nav precīzi atrunāts dažādos likumos un normatīvajos aktos," sacīja jaunais uzņēmuma vadītājs.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. "Olainfarm" akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!