Foto: LETA
2018. gadā AS "mogo" un tās meitas sabiedrību apgrozījums sasniedza teju 19 miljonus eiro, kas ir 46% pieaugums, salīdzinot ar 2017. gadu. Peļņa pēc nodokļiem - 2,8 miljoni eiro.

Kompānija, kas ar līzinga pakalpojumu piedāvā saņemt jaunu auto 30 minūšu laikā, bet raksturīgi ātro kredītu kompānijām izsniedz patēriņu kredītu dažu minūšu laikā, skaidro, ka pieaugums novērojams, pateicoties pieaugošajai klientu interesei par iespējām saņemt aizdevumu lietota auto iegādei. 2018. gads noslēdzās ar līzinga un nodrošināto aizdevumu portfeļa bruto vērtības pieaugumu par 22%, sasniedzot gandrīz 40 miljonus eiro.

"mogo" vadītājs Krišjānis Znotiņš uzņēmuma izaugsmi skaidro ar ieguldījumu produktu attīstībā, kā arī lietoto auto tirgus aktivitāti - lietoto vieglo pasažieru automobiļu reģistrācija 2018. gada otrajā pusgadā pieauga par vidēji 4%. Vispopulārākie auto modeļi bijuši "Volkswagen", "Volvo" un "Audi".

"mogo" 2018. gada beigās nodarbināja 56 darbiniekus un nodokļos Latvijas valsts budžetā samaksājusi 2,156 miljonus eiro.

"mogo" ietilpst "Mogo Finance S.A.", un šīs grupas uzņēmumi apkalpo vairāk nekā 100 tūkstošus klientu ne tikai Latvijā, bet arī Igaunijā, Lietuvā, Gruzijā, Armēnijā, Polijā, Bulgārijā, Rumānijā, Moldovā, Albānijā, Ukrainā, Baltkrievijā, Uzbekistānā, Kazahstānā un Maķedonijā, uzņēmums plāno paplašināt savu darbību arī citās valstīs. Grupas uzņēmumu kopējais izsniegto aizdevumu apjoms uz šo brīdi sasniedz 367 miljonus eiro, un uzņēmuma kopējais neto kredītportfelis ir virs 140 miljoniem eiro. "Mogo Finance S.A." pašlaik nodarbina kopumā vairāk nekā 700 darbinieku.

"Mogo Finance S.A." un ar to saistīto grupas uzņēmumu obligācijas ir izvietotas Frankfurtes fondu biržas Atvērtajā tirgū.

"Mogo Finance S.A." lielākais akcionārs pastarpināti ir Aigars Kesenfelds.

Jau vēstīts, ka prāvus ienākumus no "mogo" pērn guvis arī bijušais Rīgas vicemērs Andris Ameriks, kas nu ievēlēts par Eiropas Parlamenta deputātu. Pērn viņa ieņēmumi no šīs kompānijas ievērojami auguši, un sasnieguši 279 782 eiro.

"mogo" kopā ar tādām nozares kompānijām kā "ONDO" un "4finance" ir arī Latvijas Alternatīvo finanšu pakalpojumu asociācijas biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!