Foto: F64

Valsts ieņēmumu dienests (VID) par nepietiekamu klientu risku izvērtēšanu piemērojis sodus 240 000 eiro apmērā, izpētījusi SIA "Lursoft".

Patlaban VID veic pārbaudes uzņēmumos, kas sniedz grāmatvedības, revīzijas un audita pakalpojumus, lai pārliecinātos, kā tiek ievērota Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma prasību izpilde.

"Lursoft" apkopotā informācija liecina, ka par likuma prasību neievērošanu VID no šā gada maija līdz jūlija vidum sodījis 75 uzņēmumus, kamēr, piemēram, laika periodā no 2017.gada novembra līdz 2019. gada aprīlim sodi tika piemēroti 52 uzņēmumiem. Kopējais piemērotā soda apmērs sasniedzis gandrīz 240 tūkstošus eiro.

Trešā daļa no visiem uzņēmumiem, kuriem piemēroti sodi, ir grāmatvedības, revīzijas un audita pakalpojumu sniedzēji. Analizējot šos uzņēmumus, "Lursoft" secina, ka tie bijuši aktīvi saimnieciskās darbības veicēji un kā ārpakalpojuma sniedzēji par 2018. gadu sagatavojuši finanšu pārskatus 1016 uzņēmumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!