Foto: LETA
Draudi tiesāties, emocionāli izteikumi par "lielo būvfirmu mafiju" un valsts iestādes pārstāvju atgādinājumi par Eiropas līmeņa projektu un tā īpašo nozīmi sabiedrībai pavadīja pagājušās nedēļas vēsti, ka Valsts akciju sabiedrība "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) lauž līgumu ar Jaunā Rīgas teātra ēku rekonstrukcijas (JRT) būvnieku - pilnsabiedrību "ReRe būve 1".

Tas, ka pērn rudenī sāktie teātra ēku Lāčplēša ielā 25 rekonstrukcijas darbi īsti nevedas, plašākai publikai kļuva zināms pagājušā gada nogalē, kad būvobjektā tika apturēti pāļu urbšanas darbi, jo blakus esošajām ēkām bija radušies bojājumi.

Kas pēc tam notika teātra ēkas rekonstrukcijas aizkulisēs, kādas cīņas tika izcīnītas un kādas kaislības virmojušas, priekškars uz to sabiedrībai tika pavērts, kad VNĪ izsludināja preses konferenci, solot sabiedrībai pavēstīt, kāds risinājums rasts ieilgušajām problēmām būvobjektā.

Apsteidzošā kārtā dažas stundas pirms VNĪ plānotā pasākuma būvnieks "ReRe būve 1" izplatīja savu paziņojumu presei, kā pirmie publiskojot ziņu par līguma laušanu un vainojot projektētāju Zaigu Gaili būtiskās kļūdās projektā, kas novedušas līdz līguma laušanai.

Teātra cienīgas kaislības turpinājās arī preses konferencē, kur arhitekte Gaile "pieteica" karu "lielo būvfirmu mafijai", savukārt VNĪ sabiedrībai skaidroja savus apsvērumus, kas likuši ķerties pie tik radikāla risinājuma kā līguma uzteikšana.

Apkopojot informāciju no dažādiem avotiem un projektā iesaistītajām pusēm, "Delfi" sniedz lasītājiem ieskatu, kā vairāku gadu garumā attīstījies JRT rekonstrukcijas projekts un kas varētu būt gaidāms nākotnē.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!