Foto: LETA
Svētdienas, 11. augusta, rītā norisinājās pirmā čeku loterijas izloze. Tās laikā tiks noskaidrots, kuri čeku loterijas dalībnieki ir laimējuši naudas balvas un kuri - sadarbības programmas dalībnieku sarūpētās papildu balvas.

Jūlija mēneša izlozes galveno balvu 10 000 eiro – saņēma 12. jūlijā reģistrēts čeks ar numuru 4519024. Laimētāja telefona numura pēdējie četri cipari ir 1651.

Ar pilnu laimētāju sarakstu var iepazīties mājaslapā "cekuloterija.lv".

Loterijas uzvarētāji tika paziņoti TV3 raidījuma "Superbingo" laikā, kā arī loterijas rezultāti tika publicēti čeku loterijas tīmekļvietnēs. Tāpat mēneša balvu ieguvējiem un gada izlozei izvirzītajiem loterijas dalībniekiem tika izsūtītas īsziņas uz reģistrācijas brīdī norādīto mobilā tālruņa numuru.

Čeku loterijas mērķis ir veicināt godīgu konkurenci un labprātīgu nodokļu saistību izpildi, mudinot pircējus pieprasīt čekus un kvītis par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem, tādējādi veicinot kultūras maiņu sabiedrībā. Čeku loterija Latvijā notiek pirmo reizi, taču citur pasaulē ir visnotaļ izplatīta prakse, kas devusi pozitīvus rezultātus gan attiecībā uz sabiedrības rīcības maiņu, gan ieņēmumiem valsts budžetā. To organizē VID, informatīvi atbalsta VAS "Latvijas loto".

VID atgādina, ka čeku loterijā var piedalīties ikviens bez vecuma ierobežojuma, atzīmējot, ka tajā nevar piedalīties VID ierēdņi un darbinieki un čeku loterijas tīmekļvietnes izstrādātāja SIA "Mobilly" pārstāvji. Tāpat čeku loterijā nedrīkst piedalīties personas, kuras ir jaunāka par 18 gadiem, ar čeku, kurš izsniegts par tabakas vai bezdūmu tabakas izstrādājumu, alkoholisko un enerģijas dzērienu iegādi!

Lai piedalītos loterijā un pretendētu uz dažāda apmēra naudas laimestiem, kā arī uz Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku – dažādu Latvijas uzņēmumu sarūpētajām papildu balvām, tīmekļa vietnē ir jāreģistrē čeks, kvīts vai biļete par kopējo summu vismaz pieci eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!