Foto: LETA
Otrdien, 1. oktobrī, izsludināta augļu un dārzeņu pārstrādātāja "Milda KM" nekustamo īpašumu, pārtikas ražotnes, ražošanas iekārtu, preču zīmju un citu ēku izsole, liecina paziņojums "Latvijas Vēstnesī".

Jāatgādina, ka šā gada jūnijā Vidzemes rajona tiesa Cēsīs pasludināja augļu un dārzeņu pārstrādātāju "Milda KM" par maksātnespējīgu. Maksātnespējīgā uzņēmuma maksātnespējas procesa administrators ir Jānis Pušpurs. Pieteikumu atzīt "Milda KM" par maksātnespējīgu tiesā iesniegusi Evī Segliņa.

Izsolīti tiek zemes un būvju īpašumi Kocēnu novadā, pārtikas produktu ražotne, kuras sastāvā ietilpst divstāvu administratīvā ēka, ražošanas ceha ēka, noliktava, šķūnis u.c. Lietu kopības novērtējums un izsoles sākumcena ir noteikta 561 953 eiro, izsoles solis ir 6000 eiro. Izsoles sākuma datums ir 2019. gada 3. oktobris, izsoles noslēguma datums un laiks – 2019. gada 4. novembris plkst. 13.00.

Nekustamā īpašuma, kas sastāv no diviem funkcionāli saistītiem nekustamajiem īpašumiem: zemes un būvju īpašums "Jaunliberti" un būves īpašums "Jaunliberti 1", sākumcena noteikta 147 000 eiro. Ražošanas iekārtu sākumcena – 375 200 eiro, pamatlīdzekļu, inventāra un krājumu sākumcena – 14 000 eiro, preču zīmju sākumcena – 25 753 eiro.

Nekustamo īpašumu nodrošinātie kreditori ir AS "Attīstības finanšu institūcija Altum" un Valsts ieņēmumu dienests, savukārt kustamās mantas nodrošinātais kreditors ir "Altum".

Jau vēstīts, ka 2018. gada vasarā "Milda KM" ražotne pārtrauca darbību. Kompānijas īpašnieka – uzņēmuma "GGV Invest" – līdzīpašnieks Viesturs Kuļikovskis iepriekš sacīja, "Milda KM" ražotne 2018. gada vasarā pārtrauca darbību, jo viens no uzņēmuma lielākajiem kreditoriem tiesā iesniedza prasību par parāda piedziņu no "Milda KM". Tādējādi tiesa nolēma bloķēt uzņēmuma kontus, un kopš tā brīža kompānija tika nodota tās lielākā nodrošinātā kreditora "Altum" pārvaldījumā.

Pagājušā gada nogalē Kuļikovskis sacīja, ka "Milda KM" īpašnieki jau ilgāku laiku meklē uzņēmumam investoru un process esot tuvu noslēgumam, jo ir parakstīts līgums par "Milda KM" pārdošanu ar priekšnosacījumiem, kuri ar "Altum" saskaņotam pircējam ir jāizpilda, un kad tie tiks izpildīti, tad varēs notikt darījums.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Milda KM" pagājušā gada 16. oktobrī izslēgta no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksātāju loka. Tāpat vēstīts, ka "Milda KM" 2017. gadā strādāja ar 2,383 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,6% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga par 80,3% – līdz 171 737 eiro.

"Mildas KM" vienīgais īpašnieks ir SIA "GGV Invest", kas savukārt pieder Gintam Čakānam (31,77%), Jizhaku Rubanenko (31,77%), Kuļikovskim (31,77%), kā arī Gundaram Kuļikovskim (4,69%). Arī "GGV Invest" pagājušā gada 16. oktobrī izslēgta no PVN maksātāju loka. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 322 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!