Foto: Publicitātes foto
Vietējais uzņēmums "Kool Latvija" ir uzsācis darbu pie jauna finansējuma piesaistes 10 miljonu eiro apmērā. Uzņēmuma mērķis ir līdz 2021. gada beigām paplašināt "Kool" tīklu līdz 20 degvielas uzpildes stacijām (DUS), palielinot tirgus daļu un nodrošinot daudz plašāku pārklājumu Latvijas teritorijā, informē uzņēmums, kas līdz šim divu gadu laikā atvēris 10 "Kool" zīmola DUS un veikalus.

Kapitāla piesaistes procesa vadība uzticēta Latvijas finanšu un investīciju kompānijai "Callidus Capital", ar kuru uzņēmumam "Kool Latvija" izveidojusies ilgstoša sadarbība. Vispirms tiek uzrunāti vietējie investori, lai uzņēmuma īpašnieku struktūrā saglabātu nozīmīgu vietējā kapitāla īpatsvaru, kā arī Austrumeiropas reģionā strādājošie investīciju fondi.

Kopš 2017. gada "Kool" DUS tīkla attīstībā ir ieguldīti vairāk nekā 7,5 miljoni eiro, atvērta pirmā "Kool" franšīze un notiek darbs pie franšīzes modeļa paplašināšanas.

Riska kapitāla investīciju kompānijas "BaltCap" partneris un "Kool Latvija" padomes loceklis Mārtiņš Jaunarājs ir pārliecināts, ka "Kool" biznesa modelis strādā un tam ir potenciāls. Uzņēmums turpinās fokusēties uz savu pamatdarbību – kvalitatīvu ātrās ēdināšanas piedāvājumu, kā arī degvielas tirdzniecību.

"Kool Latvija" dibināts 2016. gada oktobrī, sadarbojoties vietējiem privātajiem investoriem un "ZGI-3" alternatīvo ieguldījumu fondam, lai radītu un attīstītu jaunu degvielas uzpildes tīklu Latvijā. 2018. gada nogalē par nozīmīgu "Kool Latvija" kapitāldaļu turētāju kļuva "BaltCap Izaugsmes Fonds" ("BaltCap Growth Fund"), iegādājoties aptuveni 30% uzņēmuma kapitāldaļu. Pirmā uzpildes stacija tika atvērta 2017. gada septembrī. Šobrīd atvērtas desmit uzņēmuma DUS un veikali Rīgā, pie Jūrmalas šosejas, Piņķos, Ādažos, Sauriešos, Līgatnē, Valmierā un Jelgavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!