Foto: Shutterstock
Izbāzta brieža galva, mājās turami gliemeži, paklājs no īstas govs ādas, senlaicīgs tālskatis riekstkoka lādītē vai Latvijā audzētu tārpu kolonija – šādas un vēl daudzas citas īpatnējas preces piedāvā sludinājumu portālā "ss.com" un sociālo tīklu pirkšanas–pārdošanas grupās, tā ar portālu "Delfi" pēdējā gada laikā dalījās vairāki lasītāji. Vienam tie liksies pēdējie krāmi, bet citam – vērtīgs guvums. Portāls "Delfi" piedāvā neparasto sludinājumu apskatu, kā arī informē par patērētāju aizsardzību.

Pamudinājumu šim rakstam sniedza kāds aculiecinieks, kurš ārpus Latvijas bija novērojis neparastus sludinājumus: Odesā pie sludinājumu dēļa bijis izkārts plakāts, kurā uzpircējs aicināja viņam pārdot Francijā no 1920. līdz 1990. gadam ražotas sieviešu un vīriešu smaržas. Nesmādēja arī citu valstu un jaunākus ražojumus, solīja labu samaksu.

Dažkārt sludinājumu vidē parādās kāds sevišķi asprātīgs automašīnu pārdevējs ar rakstnieka talantu, kas atsvaidzina tehniskas dabas sludinājumu džungļus, tomēr pārliecinošas līderes neparastāko sludinājumu daudzumā ir dzīvnieku sadaļa un kategorija "Dažādi", kurā sortiments ir raibu raibais – viss, kas nav atradis mājvietu kādā konkrētā sadaļā. Jāpiemin, ka sludinājumu sadaļu klāsts ir visnotaļ daudzveidīgs – sākot no automašīnām, nekustamajiem īpašumiem un sadzīves tehnikas un beidzot ar eksotiskiem mājdzīvniekiem, ceļojumiem un antikvariāta cienīgām relikvijām. 

Piemēram, "ss.com" dāvanu un suvenīru sadaļā kāds tirgotājs uzskata, ka mehāniska čuguna krājkasīte cilvēka izskatā, kurai ir mehānisms, kas ļauj tai pašai sev mutē iemest monētu, ir ļoti laba ideja dāvanai. Jāsaka, ka šis tumšādainais vīriņš ar lielo muti un izvalbītajām acīm krājkasītei piešķir visnotaļ specifisku izskatu. Tāpat dažādo dzīvnieku kategorijā tiek piedāvāta gan prusaku kolonija reptiļu barošanai, gan dažādu veidu lamas, āži un kazas, gan Latvijā audzēti miltu tārpi un brūnie circeņi.

Lai īpatnējo pirkumu iegāde nepārvērstos nepatīkamā saskarsmē ar krāpniekiem, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC), konstatējot patērētāju interešu aizskārumu, var vērtēt tādus sludinājumus, kurus portālā publicē personas ar mērķi veikt saimniecisko vai profesionālo darbību, norāda PTAC.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!