Foto: Publicitātes foto

Alus ražotājam AS "Aldaris" no amata atcelta līdzšinējā valdes locekle Sigita Ozola, un ieceltas divas jaunas amatpersonas – Lina Markevičiūte un Aurimas Simas. Ne viens, ne otrs iepriekš nav ieņēmis amatus citās Latvijā reģistrēto uzņēmumu valdēs vai padomēs, liecina "Lursoft" monitorings.

"Aldaris" mājas lapā atrodamā informācija rāda, ka Markevičiūte ir uzņēmuma finanšu direktore, savukārt Simas – pārdošanas direktors.

2018. gadā "Aldaris" realizētā alus vērtības tirgus daļa veidoja 27,3% un tā pārdošanas apjomi palielinājās par 10%, sasniedzot 45 miljonus litru. Uzņēmuma alus pārdošanas apjomi, neskatoties uz arvien sarūkošo alus tirgu ne tikai Latvijā, bet Baltijā kopumā, 2018. gadā auga par 9,6%.

Uzņēmuma apgrozījums 2018. gadā veidoja 27,1 miljonus eiro, kas ir par 20,6% vairāk nekā 2017. gadā. "Aldaris" aizpagājušajā gadā arī izdevās par 40% samazināt zaudējumus no savas pamatdarbības un tie samazinājās līdz 1,16 miljoniem eiro.

2018. gadā alus ražotājs nodarbināja 190 darbiniekus.

"Aldaris" ir Dānijas alus ražotāja "Carlsberg" grupas uzņēmums. "Carlsberg" kontrolē uzņēmumu "Baltic Beverages Holding". "Aldara" produktu klāstu veido vairāk nekā 40 dzērieni, tostarp alus, sidrs, dzeramais ūdens, dažādi alkoholiskie un bezalkoholiskie kokteiļi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!