Foto: DELFI Aculiecinieks
Ministru kabinets sestdien, 14. martā, uzdeva Ekonomikas ministrijai (EM) sadarbībā ar tirgotājiem ieviest pasākumus sociālās distancēšanās nodrošināšanai tirdzniecības vietās ar mērķi ierobežot "Covid-19" izplatību. Daļa lielveikalu jau iepriekš informējuši par pašu veiktiem pasākumiem, bet pašu iepirkšanās centru stāvlaukumi vietām svētdien izskatījās tukšāki nekā ierasts, novēroja "Delfi".

Pirmdien, 16. martā, Ekonomikas ministrijā sasaukta sanāksme, lai pārrunātu šo jautājumu, apzinātu tirgotāju viedokli un iespējas, kā arī lemtu par īstenojamiem pasākumiem sociālās distancēšanās nodrošināšanai tirdzniecības vietās. Uz sanāksmi aicināti pārstāvji no Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Darba devēju konfederācijas, Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas un Latvijas Tirgotāju asociācijas, kā arī Veselības ministrijas.

"Alfā" aizver vairākus veikalus


Sākot ar 15. martu uz nenoteiktu laiku "Alfā" darbu pārtrauc vairāki veikali un pakalpojumu sniedzēji: "MyFitness", "Brain Games", "Tele2", "Cinamon" un "Adventures' Zone". Savukārt darba laiku saīsina ēdināšanas uzņēmumi "Lido", "Vairāk Saules" , "Čili Pica" , kā arī "SEB banka". Sākot ar 16.martu, darba laiks mainīts arī restorānam "Gan Bei".

Lai gan "Alfa" darba laiks šobrīd nav mainīts, iedzīvotāji aicināti sekot aktuālajai informācijai par izmaiņām konkrētu veikalu un pakalpojumu sniedzēju darbībā. Kā apgalvo tirdzniecības centra preses pārstāve Ilze Aizsila, centrs turpina sekot līdzi situācijai valstī, valdības paziņojumiem un rīkojumiem.

Svētdien ap pulksten 15 "Alfas" stāvlaukumā ievērojamas atšķirības brīvo āra stāvvietu pieejamībā nevarēja pamanīt.

Tirdzniecības centrā jau iepriekš ieviesti drošības pasākumi: papildu drošībai tiek biežāk dezinficēti "Rimi" iepirkšanās grozi un rati, centrā ir atslēgta ventilācijas iekārtu gaisa recirkulācija, lai nodrošinātu svaiga gaisa plūsmu tirdzniecības centra telpās un citi pasākumi.

Arī "Dominā" profilaktiskās aktivitātes


Arī "Domina Shopping" tirdzniecības centra administrācija ir izstrādājusi un ieviesusi pakāpju rīcības plānu, kura mērķis ir samazināt "Covid-19" izplatības risku, cik vien tas ir iespējams. Tas esot trīs pakāpju drošības plāns, norāda uzņēmuma pārstāvji.

Kopš 12.marta pie visām tirdzniecības centra ieejām un labierīcības telpās ir izvietoti dezinfekcijas līdzekļi. Palielināta telpu uzkopšanas intensitāte, pievēršot papildu uzmanību to vietu dezinfekcijai, kas tiek aizskartas ar rokām – durvju rokturiem, liftu pogām, eskalatoru un trepju margām, iepirkumu ratu rokturiem u.tml.

Tāpat "Dominas" labierīcību un koplietošanas telpās ir izvietoti informatīvi materiāli par profilakses pasākumiem. Atceltas centra administrācijas klātienes tikšanās ar ārvalstu klientiem un partneriem, kā arī komandējumi un ceļojumi uz ārvalstīm. Izstrādāts arī rīcības plāns situācijai, ja tomēr saslimst kāds no "Dominā" strādājošajiem.

"Dominā" saīsināts darba laiks vairākiem pakalpjumu sniedzējiem: LMT, "SEB Latvia" un "Vairāk saules", bet pilnībā uz laiku slēgts "MyFitness Latvia" sporta klubs, kā arī "Tele2 Latvia".
Pārējie Domina Shopping veikali pašreiz turpina darboties ierastā režīmā.

"Dominas" stāvlaukumā svētdien ap pulksten 15 varēja pamanīt vairāk brīvu stāvlaukumu nekā ierasts.

Stāvlaukumi tukšāki svētdien bija arī pie lielveikala "Minska" un "Maxima XXX" Augusta Deglava ielā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!