Foto: Publicitātes attēli
Straujā Covid-19 infekcijas attīstība pasaulē, tai skaitā arī Latvijā, prasa izmantot visas iespējas tās ierobežošanai, tāpēc Latvijas farmācijas ražotāju "Lotos Pharma" un "Larifāns" farmaceiti un zinātnieki ir apvienojuši spēkus, lai jau aprīlī pie patērētājiem nonāktu jauni produkti dezinfekcijai un personīgajai higiēnai, portālu "Delfi" norādīja "Lotos Pharma" valdes loceklis Kaspars Ivanovs.

Viņš stāsta, ka abi uzņēmumi pašreiz darbojas pie sešu jaunu biotehnoloģisku produktu izstrādes, kā arī ir uzrunājuši labākos Latvijas speciālistus, kas palīdzēs palielināt uzņēmumu ražošanas jaudas un apjomus. Iespējams ka jau aprīlī jaunie produkti sasniegs patērētājus.

Tāpat abu uzņēmumu vadība uzsver, ka valdības un Pasaules Veselības organizācijas (PVO) pasākumi ir ļoti svarīgi, lai kopīgi varētu uzveikt vīrusus un citas saslimšanas.

Latvijas uzņēmums "Larifāns" jau 2018. gadā ir noslēdzis sadarbību ar "Lotos Pharma", lai apvienojot spēkus un abu uzņēmumu kapacitāti, veicinātu abu uzņēmumu ražoto produktu pieejamību un atpazīstamību Latvijā un Lietuvā.

"Larifāns" ir medikamentu un kosmētikas ražotājs, kas dibināts 1997. gadā. Uzņēmums pieder četrām privātpersonām - Naurim Lejam, Jānim Lejam, Robertam Feldmanim un Gunai Feldmanei. "Larifāns" ir medikamentu un kosmētikas ražotājs. Larifāns produktu sastāvā ir biotehnoloģiskā ceļā iegūta aktīvā viela - dubultspiralizēta RNS Larifan, kurai piemīt pretvīrusu un imunomodulējošas īpašības.

Savukārt "Lotos Pharma" ir SIA "AD Smart" kompānijas zīmols.

Uzņēmums patērētājiem piedāvā bezrecepšu medikamentus un uztura bagātinātājus saaukstēšanās gadījumiem, sirds veselībai, cukura diabētam un citus produktus. Tāpat tā piedāvājumā ir arī medicīnas ierīces. Uzņēmums eksportē produktus uz tādām valstīm kā Lietuva, Igaunija, Somija, Gruzija, Ukraina, Kirgizstāna, Azerbaidžāna un Armēnija, liecina LETA arhīvs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!