Foto: LETA
Latvijā ir ieviesti dažādi ierobežojumi, lai apstādinātu Covid-19 pandēmiju – socializēšanās, pulcēšanās un pārvietošanās ierobežojumi, saīsināti tirdzniecības vietu darba laiki, noteiktas stingrākas prasības veikaliem un ēdinātājiem, līdz ar to daudzi uzņēmumi ir bijuši spiesti nonākt dīkstāvē. Vienlaikus valdība ir nākusi klajā ar risinājumiem, kas ietver stimulēšanas pasākumus uzņēmumiem, lai saglabātu funkcionālu uzņēmējdarbības vidi. Tomēr ielās un publiskajā telpā redzamāki ir tieši ierobežojumi, jo liela daļa biznesa aktivitātes ir pārcēlusies tiešsaistē.

Latvijā ar Covid-19 saslimušo skaits līdz piektdienai, 3. aprīlim sasniedzis gandrīz 500 cilvēkus. Diemžēl viens cilvēks arī miris. Veselības ministrija apstiprināja, ka piektdien, 3. aprīlī, Latvijā miris pirmais pacients, kuram diagnosticēta Covid-19 saslimšana. Tomēr pacientes nāves iemesls nebija Covid-19 infekcija, bet gan citas hroniskas saslimšanas.

Vienlaikus ir svarīgi, ka Latvijā saslimušo skaitā nav vērojama ģeometriska progresija.

Mūsu valstī ir ieviesti dažādi ierobežojumi, lai apstādinātu slimību – socializēšanās, pulcēšanās un pārvietošanās ierobežojumi, saīsināti tirdzniecības vietu darba laiki, noteiktas stingrākas prasības veikaliem un ēdinātājiem, pārvadātājiem, līdz ar to daudzi uzņēmumi ir bijuši spiesti nonākt dīkstāvē utt.

Portāls "Delfi" apkopojis fotogrāfijās, kā izskatās ierasti darbībā kūsājošās uzņēmējdarbības vietas Covid-19 pandēmijas laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!