Foto: Publicitātes foto
AS "Cēsu alus" uzsācis ražot roku un virsmu dezinfekcijas līdzekli "Santizer Forte", kas ir ražots uz etilspirta (sastāvā 70%) un glicerīna bāzes, pildīts puslitra tilpuma pudelēs. Pirmajā partijā plānots saražot 70 000 pudeles dezinfekcijas līdzekļa portālu "Delfi" informēja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone.

"Laikā, kad dezinfekcijas līdzekļi ir akūti nepieciešami, mēs vēlamies sniegt savu ieguldījumu un, izmantojot "Cēsu alus" speciālistu kompetenci un spēcīgo laboratorijas bāzi, nodrošināt dezinfekcijas līdzekļa pieejamību valstī," norāda Sietiņsone.

Uzņēmums daļu no saražotā dezinfekcijas līdzekļu apjoma – 5000 pudeles – ziedos Cēsu klīnikai, Vidzemes slimnīcai un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Cēsu filiālei, lai pateiktos par mediķu ieguldījumu un smago darbu, rūpējoties par sabiedrības veselību. Tāpat dezinfekcijas līdzekļi tiks nodrošināti arī katram "Cēsu alus" uzņēmuma darbiniekam.

Izstrādājot dezinfekcijas līdzekli "Sanitizer Forte" ņemtas vērā Pasaules Veselības organizācijas norādes un to ir akreditējušas valsts uzraugošās iestādes.

Iedzīvotājiem būs iespēja dezinfekcijas līdzekli "Sanitizer Forte" iegādāties attālināti "Cēsu alus" internetveikalā, ar piegādi uz mājām visā Latvijas teritorijā, kā arī to varēs iegādāties mazumtirdzniecības vietās.

Jau vēstīts, ka dezinfekcijas līdzekļu ražošanu uzsākuši vairāki Latvijas uzņēmumi, lai palīdzētu cīnīties pret Covid-19 saslimšanas izplatību Latvijā.

Pasaules Veselības organizācija (PVO) devusi nosaukumu jaunā koronavīrusa izraisītajai slimībai. Tā nodēvēta par Covid-19. Nosaukums izveidots no vārdiem "korona", "vīruss" un "slimība". Savukārt skaitlis 19 apzīmē gadu, kurā sākās vīrusa uzliesmojums. Pirmās ziņas par vīrusa uzliesmojumu parādījās pērnā gada 31. decembrī.

Atgādinām, ka pats koronavīruss nav nekas jauns – tā ir jau zināma vīrusu grupa, kas atrasta gan dzīvniekiem, gan cilvēkiem. Tomēr pērn rudenī identificētais ir pavisam jauns koronavīrusa paveids – SARS-CoV-2. Covid-19 ir šī vīrusa izraisītā slimība. Iepriekš nopietnus saslimšanas gadījumus izraisījis SARS koronavīruss jeb SARS-CoV, kura rezervuārs dabā ir civetkaķi un, iespējams, sikspārņi, un MERS koronavīruss, kura infekcijas rezervuārs dabā ir vienkupra kamieļi. Covid-19 infekcijas avots (rezervuārs) pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!