Foto: Shutterstock
Lai gan Latvijā ar Covid-19 saistītie ierobežojumi ir mazāki nekā citās valstīs, tomēr jau esošie piesardzības pasākumi vairāku vietējo uzņēmumu darbību padara ļoti izaicinošu. Vietējie uzņēmumi – gan mazie, gan vidējie – ir galvenie veselīgas ekonomikas virzītāji, tāpēc ir svarīgi tos atbalstīt šajā izaicinošajā laikā, norāda bankas "Citadele" valdes loceklis Vladislavs Mironovs.

Viņš norāda, ka šobrīd ir laiks īpaši piedomāt pie vietējo produktu izvēles – pārtikas, saimniecības preču un citām – gandrīz visām ārzemju precēm ir pieejami latviešu ražojumi.

"Nevajadzētu aizmirst arī par mazajiem pārtikas, dārzeņu un saimniecības preču veikaliem: iepērkoties mazajos piemājas veikaliņos atbalstīsi gan vietējos produktus, gan uzņēmējus, kas tos pārdod," norāda Mironovs, skaidrojot, ka daudzi uzņēmumi ir pielāgojušies esošajai situācijai un piedāvā arī ikdienā lietojamās preces pasūtīt ar piegādi uz mājām.

Atstāj pozitīvas atsauksmes un padod ziņu tālāk

"Labs vārds iet tālu ceļu, tāpēc velti laiku labu atsauksmju atstāšanai saviem iemīļotajiem pārtikas piegādātājiem, restorāniem un citiem uzņēmumiem," iesaka Mironovs, piebilstot, ka sociālajos tīklos var dalīties ar sludinājumu, kur zemnieku saimniecība, mazais ēdinātājs vai kāds cits uzņēmējs lūdz atbalstu. Tas gan palīdzēs pašam uzņēmējam, gan, iespējams, kādam, kurš meklē tieši šo preci vai pakalpojumu.

Abonē medijus

Šajā satraucošajā laikā ikdienā cilvēki paļaujas uz medijiem, kas piegādā aktuālo informāciju par valdības lēmumiem, Covid-19 situāciju Latvijā un pasaulē. "Kvalitatīvie mediji ir arī tie, kas uzmana informācijas telpu, lai tajā neparādītos viltus ziņas un netiktu veikta sabiedrības dezinformācija. Piedomā, kuru mediju ikdienā paterē visvairāk un, ja iespējams, abonē tos kaut uz mēnesi. Tā palīdzēsi izdzīvot uzticamiem un kvalitatīvajiem ziņu avotiem," iesaka Mironovs.

Pasūti ēdienu uz mājām

Ja finansiālā situācija to atļauj, iemīļoto ēstuvi var atbalstīt, pasūtot tās ēdienu uz mājām. Latvijā ir daudz un dažādi piegādes servisi, kas ievēro visus drošības pasākumus Covid-19 laikā.

Mironovs uzsver, ka ir svarīgi, ka katrs rīkojas pēc labākās apziņas un atbalsta otra centienus pārvarēt esošo situāciju.

"Palīdzēt mēs varam katrs un daudzos veidos – iepirkties pie vietējiem uzņēmumiem, palīdzēt medicīnas darbiniekiem, ziedot labdarības organizācijām (piemēram, dzīvniekiem, zupas virtuvēm, maznodrošinātajiem), sagatavot pārtikas pakas un nogādāt tās pensionāriem vai vienkārši sniegt emocionālo atbalstu tiem, kam tas šobrīd visvairāk vajadzīgs," iesaka Mironovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!