Foto: LETA

"Mūsu mērķi šim gadam nav mainīti, taču saprotam, ka tos nebūs viegli īstenot," intervijā portālam "Delfi" atzīst AS "Latvijas balzams" valdes priekšsēdētājs Intars Geidāns. Uzņēmuma plānos ir veiktas izmaiņas, lielākā daļa jauno projektu, kuriem nav tūlītēja efekta, pagaidīs savu kārtu nedaudz ilgāk. Vienlaikus starptautiskais alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas koncerns "Amber Beverage Group", kurā iekļaujas "Latvijas balzams", netālu no Rīgas ostas teritorijas tuvāko 2–3 gadu laikā plāno uzbūvēt jaunu noliktavu kompleksu.

Samazinoties pasūtījumiem no "Latvijas balzama" lielākajiem tirgiem – ASV, Kanādas, Itālijas, Spānijas, Portugāles un Lielbritānijas, kuras ir smagi skārusi Covid-19 epidēmija, ievērojama daļa no eksporta pasūtījumiem tika atcelta vai pārcelta. Uzņēmuma ražotņu darbības princips ir produkcijas ražošana konkrētiem pasūtījumiem, savukārt darbinieku skaits tiek pielāgots, lai nodrošinātu prognozējamo pasūtījumu apjomu ražošanu.

Latvijas Alkohola nozares asociācijas (LANA) apkopotā informācija liecina, valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas laikā kopējais pārdošanas apjoma kritums, ņemot vērā pierobežas tirdzniecību, ir sasniedzis 13%, turpretī vietējā tirgū – 5%. Alkoholisko dzērienu pārdošanas apjoma dati apkopoti no 16. marta līdz 30. aprīlim. Lai arī šī gada martā Saeima apstiprināja izmaiņas Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas uz ārkārtējās situācijas laiku Latvijā atļauj alkoholisko dzērienu tirdzniecību internetā, asociācija norāda, ka interneta tirdzniecības pārdošanas apjomi veido mazāk nekā 1% no kopējās tirgū realizētās produkcijas.

Šā gada pirmajos trīs mēnešos Latvijā saražoti 13,5 miljoni litru alkoholisko dzērienu, neskaitot alu, kas ir par 10,7% vairāk alkoholisko dzērienu nekā saražots pērn pirmajos trīs mēnešos, liecina Valsts ieņēmumu dienesta dati. Savukārt patēriņam Latvijā nodoto alkoholisko dzērienu apmērs samazinājies par 7,4% salīdzinājumā ar 2019. gada trīs mēnešiem. Asociācijā lēš, ka izteikts kritums būs redzams šā gada otrajā ceturksnī.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!