Foto: LETA

SIA "FeLM" ir izsludinājis atkārtotu elektronisku izsoli ar augšupejošu soli, kurā būs iespējams iegādāties maksātnespējīgās AS "KVV Liepājas metalurgs" elektrotēraudkausēšanas kompleksu kā lietu kopību. Kompleksa sākuma cena otrai izsolei ir samazināta un noteikta 7,010 miljoni eiro apmērā, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Komplekss sastāv no nekustamā īpašuma Liepājā, Brīvības ielā 94, kas sastāv no zemes gabala ar 13,2409 hektāriem, kā arī uz zemes gabala esošās apbūves (21 būve) un dzelzceļa sliežu ceļa. Tāpat kompleksā ietilpst nekustamais īpašums Brīvības ielā 94A, kas sastāv no zemes vienības ar kopējo platību 7,1165 hektāri un četrām būvēm un nekustamais īpašums Brīvības ielā 100, kas sastāv no zemes vienības ar kopējo platību 10,3460 hektāri.

Lietu kopībā ietilpst arī nekustamais īpašums Brīvības ielā 92A, kas sastāv no zemes vienības ar kopējo platību 2860 kvadrātmetri un vienas būves, kā arī kustamais īpašums – 415 vienības, tai skaitā elektrotēraudkausēšanas krāsns, kas atrodas nekustamajā īpašumā Brīvības ielā 94 un Brīvības ielā 92A.

Lietu kopības otrās izsoles sākumcena ir noteikta 7,010 milj. eiro apmērā. Izsoles solis ir 200 tūkstoši eiro.

Izsole sākas 2020. gada 16. jūnijā pulksten 13.00. Dalībniekiem uz izsoli jāpiesakās līdz 2020. gada 6. jūlija pulksten 23.59. Izsole tiks slēgta 2020. gada 16. jūlijā pulksten 13.00.

Visām personām, kuras vēlas piedalīties izsolē, līdz 2020. gada 6. jūlijam (ieskaitot) jāiemaksā SIA "FeLM" nodrošinājuma summa 701 000 eiro apmērā jeb 10 procentu apmērā no lietu kopības izsoles sākumcenas, un, izmantojot elektronisko izsoļu vietni, jānosūta lūgums SIA "FeLM" par autorizāciju izsolei. Elektronisko izsoļu vietne, kur pieejama informācija par izsoles kārtību un nosacījumiem, ar kādiem personas var reģistrēties dalībai izsolē un piedalīties solīšanā, ir atrodama šeit.

Jau ziņots, ka 2019. gada 25. septembrī daļu bijušā "KVV Liepājas metalurga" teritorijas iegādājās Liepājas speciālā ekonomiskā zona (SEZ) par 2,67 miljoniem eiro.

Ekonomikas ministrija, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra, Liepājas pilsētas dome, Liepājas SEZ pārvalde un "FeLM" 2018. gada augusta beigās parakstīja nodomu protokolu par industriālā parka attīstību Liepājā, lai nodrošinātu "KVV Liepājas metalurga" vēsturiskās teritorijas efektīvu izmantošanu.

Tāpat vēstīts, ka lielāko vēl nepārdoto "KVV Liepājas metalurga" aktīvu - elektrotēraudkausēšanas krāsni - ir pārņēmis "FeLM".

Austrijas uzņēmums "Smart Stahl GmbH" 2018. gada martā uzvarēja "KVV Liepājas metalurga" velmētavas ceha kustamās mantas izsolē ar piedāvāto cenu 1,57 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Savukārt 2018. gadā "KVV Liepājas metalurga" elektrotēraudkausēšanas ceha un tajā esošās kustamās mantas - elektrotēraudkausēšanas krāsns - elektroniskā izsole tika atzīta par nenotikušu, jo tajā nepieteicās neviens pretendents. Elektrotēraudkausēšanas ceha un iekārtu kā lietu kopības pirmās izsoles sākumcena bija noteikta 5,35 miljonu eiro apmērā.

"KVV Liepājas metalurgs" par maksātnespējīgu tika pasludināta 2016. gada septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!