Foto: DELFI

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" pēdējās četrās nedēļās kopš lidojumu atsākšanas uz un no Baltijas valstu galvaspilsētām pārvadājusi vairāk nekā 27 000 pasažieru, informēja uzņēmumā.

Šajā periodā populārākie maršruti bijuši no Frankfurtes, Oslo un Amsterdamas uz Rīgu.

"airBaltic" arī pakāpeniski atjauno lidojumus uz dažādiem kūrorta galamērķiem. Starp tiem "airBaltic" visvairāk rezervācijas saņēmusi lidojumiem uz Dubrovniku, Splitu, Romu un Nicu.

Kā uzsvēra lidsabiedrībā, katru nedēļu pārvadāto pasažieru skaits turpina palielināties.

Šobrīd "airBaltic" veic tiešos lidojumus no Rīgas uz Amsterdamu, Berlīni, Kopenhāgenu, Diseldorfu, Frankfurti, Hamburgu, Helsinkiem, Minheni, Oslo, Parīzi, Tallinu, Vīni un Viļņu.

Lidsabiedrība pakāpeniski arī atjauno reisus no Rīgas uz Dubrovniku, Rijeku un Splitu Horvātijā, Barselonu Spānijā, Nicu Francijā, Larnaku Kiprā, kā arī uz Romu, Katāniju un Milānu Itālijā un citiem galamērķiem.

Vēstīts, ka "airBaltic" auditētais apgrozījums pagājušajā gadā bija 503,281 miljons eiro, kas ir par 23,1% vairāk nekā 2018.gadā, taču kompānija cieta zaudējumus 7,729 miljonu eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš. Aviokompānija prognozē, ka šogad tās apgrozījums būs mazāks nekā 200 miljoni eiro.

Kopumā 2019. gadā "airBaltic" pārvadāja 5 049 317 pasažierus.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" – gandrīz 20% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!