Foto: Publicitātes foto
1. jūlijā veiktas izmaiņas SIA "Bauskas alus". Alus darītājam palielināts pamatkapitāls, paplašināta valde, kā arī reorganizācijas ceļā pievienots uzņēmums SIA "Rūta M", informē "Lursoft" Klientu portfeļa monitorings.

Kopš 2019. gada novembra "Bauskas alus" vienīgais īpašnieks ir SIA "Lāčplēša alus". Trešdien reģistrētās izmaiņas parāda, ka dalībnieks palielinājis savu ieguldījumu "Bauskas alus" pamatkapitālā no 786,9 tūkstošiem eiro līdz 932 tūkstošiem eiro.

Līdz ar trešdien reģistrētajām izmaiņām arī paplašināta alus darītāja valde – turpmāk kopā ar līdzšinējo uzņēmuma valdes locekli Pauli Dālbergu strādās arī valdes locekļi Gatis Auziņš, Sorens Petersens (Soren Petersen) un Kims Sorensens (Kim Sune Sorensen). Pēdējie divi iepriekš nav ieņēmuši amatus citos Latvijā reģistrētos uzņēmumos.

"Bauskas alus" kapitāldaļas pieder "Lāčplēša alus", kura vienīgais īpašnieks savukārt ir SIA "Cido grupa". Dzērienu ražotāja "Cido grupa" īpašnieks ar 99,99% kapitāldaļu ir dāņu "Royal Unibrew AS".

2019. gadā "Bauskas alus" nodokļu maksājumos valsts kopbudžetā samaksājis 3,46 miljonus eiro, kas ir par 15,6% vairāk nekā gadu iepriekš. Vidēji uz vienu strādājošo uzņēmums 2019. gadā iedzīvotāju ienākuma nodoklī samaksājis 2,75 tūkstošus eiro, kas ir 43,9% vairāk nekā alus ražošanas nozarē vidēji, savukārt valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās – 5,26 tūkstošus eiro uz vienu darbinieku (par 35,6% vairāk nekā nozarē vidēji).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!