Foto: Shutterstock
Medus uzpircējs un biškopības inventāra tirgotājs "Vinnis" pagājušajā gadā strādāja ar 1,544 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 13% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa saruka par 45,3% – līdz 124 165 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pērn "Vinnis" turpināja ražot, fasēt un realizēt medus produktus, džemu un delikateses, paplašinot biškopības inventāra un bišu barības tirdzniecību Baltijā. Tāpat uzņēmums meklēja un veidoja jaunus produktus, kas ļautu audzēt tirdzniecības apmērus un preču piedāvājuma klāstu.

"Vinnis" turpmāk plāno saglabāt esošo attīstības līmeni un pārdošanas tirgu, kā arī meklēt un attīstīt jaunus darbības virzienus un jaunus realizācijas tirgus, izveidojot jaunus produktus.

Komentējot Covid-19 ietekmi uz kompānijas darbību, uzņēmuma vadība norāda, ka medus patēriņš pirmajā mēnesī kopš ārkārtējās situācijas pasludināšanas nedaudz samazinājās, bet turpmāk tā realizācijas apmērs atjaunojās iepriekšējā gada attiecīgā perioda līmenī. Arī bišu barības un biškopības inventāra realizācija turpināja attīstīties.

2018. gadā kompānijas apgrozījums bija 1,776 miljoni eiro, bet peļņa - 226 883 eiro.

Uzņēmums "Vinnis" ir reģistrēts 1997. gadā, un tā pamatkapitāls ir 59 640 eiro. Kompānija uz pusēm pieder Aigaram Rezgalim un Uldim Rudmiezim. Uzņēmuma mājaslapā teikts, ka "Vinnis" iepērk medu no biškopjiem, fasē un realizē to, kā arī tirgo biškopības inventāru un bišu barību. Kompānija ražo arī medus delikateses, vaska šūnas un medus kosmētiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!