Foto: Shutterstock

Šā gada starptautiskajā izstādē "Riga Food" tiks pasniegtas konkursa "Garšīgākais medus 2020" medaļas uzvarētājiem, kuri tika noskaidroti 18. jūlijā Kandavas novada Piltiņos, atpūtas kompleksā "Zviedru cepure" "Latvijas Biškopju vasaras saieta 2020" ietvaros, informē Latvijas Biškopības biedrība (LBB).

Kopumā tika iesniegts 41 medus paraugs. Eksperti sniedza vērtējumu trijās nominācijās: gaišais medus, tumšais medus un monoflorais medus.

Nominācijā "Gaišais medus" uzvarētāja ir Lolita Rudzīte par pavasara – liepu medu, kas ievākts Skrīveru dendroloģiskajā parkā, nominācijā "Tumšais medus" – Maija Malnača par dažādu ziedu medu, kas ievākts Viesītes novadā, nominācijā "Monoflorais medus" – Ilze Grava-Niķe par liepziedu medu, kas ievākts Rīgā, Ēnas ielā.

Šogad konkursa "Garšīgākais medus 2020" vērtēšanā piedalījās tikai ekspertu komisija, jo saistībā ar Covid-19 pandēmijas ierobežojošiem pasākumiem, kas aizliedz organizēt publiskās degustācijas, apmeklētāju vērtējums šogad izpalika.

Ekspertu komisijas locekļi ir LBB priekšsēdētājs Armands Krauze, LBB pētniece, veterinārārste Ineta Eglīte, kas mācījusies Boloņā (Itālija) medus sensorās vērtēšanas kursos un pie Nacionālā medus parādes ekspertiem "National Honey Show" (Lielbritānija), Latvijas vīnkopju un vīndaru biedrības valdes priekšsēdētājs, vīnu vērtētājs Ričards Ivanovs, LLU, Pārtikas Tehnoloģijas katedras asociētā profesore, specializējusies produktu sensorā vērtēšanā, Evita Straumīte, biškopis Sandris Akmans,kas mācījies Boloņā (Itālija) medus sensorās vērtēšanas kursos un pie Nacionālā medus parādes ekspertiem "National Honey Show", un biškopis, LBB valdes loceklis, dažādu monofloro medus veidu un dažādu medus jaukto produktu ražotājs, Jānis Vainovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!